Politician belgian: Romania se transforma in "platforma de agresiune" contra Rusiei
Romania se transforma, prin participarea la sistemul NATO antiracheta, intr-o "platforma de agresiune" impotriva Rusiei, sustine controversatul politician belgian Luc Michel, liderul miscarii radicale Partidul Comunitar National European.
Prin participarea la sistemul NATO antiracheta, "Romania se transforma intr-o platforma de agresiune impotriva Rusiei", afirma Luc Michel, potrivit agentiei Sputnik, citata de Mediafax.
Polonia, tarile baltice si Bulgaria urmeaza aceeasi strategie a Aliantei Nord-Atlantice, adauga politicianul belgian.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Luc Michel este liderul Partidului Comunitar National European (PCNE), o miscare politica pe care unii teoreticieni politici o considera de extrema-dreapta, cu sediul la Bruxelles. Partidul Comunitar National European are o ideologie nationalista, antiliberala, antiamericana, militand pentru crearea unui stat unitar european din Rusia pana la coastele Oceanului Atlantic.
Generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor NATO din Europa, afirma recent ca Rusia a exercitat "presiuni mari" asupra Romaniei si Poloniei din cauza sistemului antiracheta NATO, avertizand ca Moscova intentioneaza sa continue aceasta atitudine cu toate tarile participante la scutul antibalistic.
La sfarsitul lunii martie, ambasadorul rus in Danemarca, Mihail Vanin, declara ca Rusia va considera tinte legitime toate tarile care vor gazdui instalatii antibalistice ale Aliantei Nord-Atlantice.
Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat ca sistemul antiracheta NATO este pur defensiv si nu are nimic de-a face cu Rusia.
Statele Unite si NATO au explicat de mai multe ori ca elementele antiracheta instalate in Europa nu sunt indreptate impotriva Rusiei, avand rolul de a contracara amenintari provenind din tari care nu se conformeaza reglementarilor internationale, precum Iranul.