Peste 90 de milioane de infectări la nivel global cu Sars-CoV-2. Statele Unite rămân cele mai afectate
La nivel global, numărul persoanelor infectate cu virsul Sars-Cov-2 a depăşit 90 de milioane.
Statele Unite rămân cea mai afectată țară din lume, cu peste 22 de milioane de îmbolnăviri și aproape 400.000 de decese.
Urmează India și Brazilia. În Europa, greul este dus de Marea Britanie, unde spitalele sunt aproape de limită. Iar cancelarul Angela Merkel își pregătește compatrioții pentru cele mai grele săptămâni ale pandemiei și a anunțat noi restricții.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În ciuda programelor de vaccinare lansate de numeroase țări pentru a opri pandemia de coronavirus, mai mulți specialiști au avertizat că vaccinarea nu va asigura imunitatea colectivă mai devreme de anul viitor.
În Germania, lockdownul impus la mijlocul lunii trecute pentru combaterea pandemiei a fost prelungit și înăsprit în mod draconic până cel puțin pe 31 ianuarie.
Începând de ieri, toţi cei care ajung în această ţară trebuie să stea în carantină timp de 10 zile. În plus, libertatea de mișcare se reduce la 15 km, în zonele în care numărul infecțiilor noi este foarte ridicat, cum ar fi landurile Saxonia și Turingia.
Sunt închise toate școlile și magazinele, mai puțin cele alimentare și farmaciile, iar în interiorul gospodăriilor, localnicii pot să primească cel mult un vizitator.
Marea Britanie, pe primul loc în Europa ca număr de noi infectări și de decese
Marea Britanie rămâne pe primul loc în Europa ca număr de noi infectări şi decese. Iar autoritățile avertizează că vor urma vremuri și mai grele.
Noua variantă mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 continuă să se răspândească în Regat, în unele părţi ale Londrei o persoană din 20 fiind în prezent infectată.
Boris Johnson: "Este o cursă contracronometru, pentru că toţi putem vedea ameninţarea cu care se confruntă sistemul naţional de sănătate, presiunea asupra sa, nevoile în unităţile de terapie intensivă, presiunea asupra paturilor cu ventilatoare, chiar şi lipsa oxigenului în unele locuri''.
''Săptămânile următoare vor fi cele mai rele ale acestei pandemii în ce priveşte internările'', a precizat Chris Whitty, consilerul medical şef din Marea Britanie.
Pe de altă parte, în Regatul Unit au fost deschise ieri alte 7 centre de vaccinare pe scară largă. Serul, fie Pfizer, fie AstraZeneca, a fost administrat până acum unui număr de două milioane 400 de mii de britanici, mai mult ca în orice altă ţară europeană. Dar atingerea obiectivului de a vaccina până la jumătatea lunii viitoare 15 milioane de persoane din grupele de risc rămâne o provocare majoră.
Probleme în SUA privind campania de vaccinare
Probleme şi mai mari cu vaccinarea au americanii. Majoritatea statelor n-au administrat nici măcar un sfert dintre dozele primite până acum, deşi pandemia a atins o gravitate fără precedent.
Denise Drake, asistentă medicală: ”80% dintre pacienţi sunt bolnavi de COVID."
Sara Sidner, CNN: "Spitalul este atât de plin încât unii dintre pacienţii pe care îi vedeţi pe holuri aşteaptă 7 zile până să capete un pat în salon. Sunt trataţi pe culoare."
În California, statul american cel mai afectat în această fază a pandemiei, tocmai au fost distribuite 90 de camioane frigorifice pe post morgi improvizate.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, Marea Britanie, coronavirus, cazuri, vaccinare,
Dată publicare:
12-01-2021 08:16