Peste 80.000 de musulmani s-au rugat pe Esplanada Moscheilor, la inceputul postului Ramadan

Ultima actualizare: 15-07-2013 06:54
Ramadan, Ierusalim, musulmani se roaga - 6

Aproximativ 80.000 de credinciosi musulmani s-au rugat vineri pe Esplanada Moscheilor, in vechiul Ierusalim, in prima vinere din Ramadan, a anuntat un purtator de cuvant al politiei israeliene, relateaza AFP.

"Erau aproximativ 80.000 de credinciosi pe Esplanada", a anuntat Micky Rosenfeld, un purtator de cuvant al politiei, subliniind ca nu a fost semnalat nici un incident.

Peste 3.000 de politisti israelieni au fost mobilizati in orasul vechi, unde se afla Esplanada, si in Ierusalimul de Est, ocupat si anexat, pentru a preveni orice incident de la inceputul lunii de post pentru musulmani, potrivit aceleiasi surse.

Politia si armata israeliene au redus restrictiile obisnuite privind accesul palestinienilor din Cisiordania in Ierusalimul de Est, dar a impus o limita de varsta pentru barbati de minimum 40 de ani.

Aemata israeliana a anuntat unele masuri de relaxare cu ocazia Ramadanului, si anume extinderea programului punctelor de trecere in Cisiordania si intrarea fara permis a palestinienilor in varsta de peste 60 de ani.

Israelul interzice in general palestinienilor din Cisiordania si Fasia Gaza accesul in Ierusalimul de Est, ocupat si anexat in 1967, dar si pe teritoriul israelian, in urma introducerii unei blocade, la inceputul celei de a doua Intifada (2000-2005).

Esplanada Moscheelor gazduieste Domul Stancii si Moscheea Al-Aqsa, al treilea loc sfant al islamului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO