Edward Snowden cere azil politic temporar in Rusia, inainte de a merge in America Latina

Ultima actualizare: 15-07-2013 06:54

Fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat in aeroportul din Moscova, a declarat ca nu are niciun regret si ca doreste azil politic temporar in Rusia pana va putea pleca in America Latina, relateaza AFP.

Update 18:34

"Nu am niciun regret", a reiterat Snowden in cursul unei intalniri cu activisti pentru drepturile omului desfasurata vineri in zona de tranzit a aeroportului din Moscova.

"Rusia trebuie sa ii acorde lui Snowden azil politic sau azil politic temporar", a declarat Serghei Narischin, presedintele Dumei de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, subliniind ca Moscova il considera "un aparator al drepturilor omului".
 

ora 17:40

Fostul consultant al serviciilor americane de informatii Edward Snowden a promis sa nu mai "faca rau Statelor Unite", in cazul in care obtine azil politic in Rusia.

"A promis sa nu mai faca rau Statelor Unite", a declarat avocatul rus Ghenri Reznik pentru jurnalisti.

Un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat ca Snowden - cautat de catre Statele Unite pentru spionaj in urma unor dezvaluiri suparatoare despre supravegherea sistemelor de comunicatii la nivel mondial -, este necesar sa inceteze activitatile impotriva Statelor Unite daca vrea sa ramana in Rusia.

OFERTA MOSCOVEI PENTRU SNOWDEN

Fostul consultant al serviciilor americane de informatii Edward Snowden, blocat de aproape trei saptamani pe un aeroport in Moscova, poate ramane in Rusia daca inceteaza activitatile impotriva Statelor Unite, a declarat vineri un purtator de cuvant al Kremlinului, relateaza AFP.

"Snowden ar putea, in mod teoretic, sa ramana in Rusia daca, in primul rand, renunta total la activitatile sale care fac rau partenerilor nostri americani si, in al doilea rand, daca el doreste acest lucru",
a declarat un purtator de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Repezentanti ai unor ONG-uri, care s-au intalnit anterior cu Snowden pe aeroport, au declarat ca acesta va cere azil poilitic in Rusia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO