Peste 12 milioane de cazuri de coronavirus în lume. Anunțul făcut de experți

Dată publicare: 09-07-2020 14:25
Dată actualizare: 09-07-2020 14:39


Numărul cazurilor de coronavirus depistate în întreaga lume a trecut de 12 milioane, scrie Reuters.

Numărul este de trei ori mai mare decât cel înregistrat anual în ceea ce privește gripa normală, potrivit datelor oferite de Organizația Mondială a Sănătății.

Creșterea a venit pe fondul relaxării restricțiilor în multe țări. Unele dintre ele au început să revină însă la măsuri mai dure. China și Australia au impus carantina pentru anumite zone.

Mai mulți experți susțin că va exista o alternare între izolare și relaxare, până la obținerea unui vaccin, mai scrie Reuters. Covid-19 a ucis mai mult de 500.000 de oameni în ultimele șapte luni.

Primul caz a fost raportat în China, la începutul lui ianuarie. A fost nevoie de 149 de zile, până s-a ajuns la 6 milioane de cazuri. După mai puțin de o treime din această perioadă, totalul celor infectați s-a dublat până la peste 12 milioane.

Mai bine de 3 milioane dintre cazuri au fost înregistrate în SUA, în timp ce Brazilia a trecut de 1,7 milioane, printre pacienți fiind și președintele Jair Bolsonaro.

În România, bilanțul de joi este cel mai mare anunțat de la începutul pandemiei. Cele 614 cazuri au fost confirmate din 13.179 de teste efectuate.


VIDEO PROTVPLUS.RO