Peste 100 de mandate de arestare în legătură cu construcţia de clădiri prăbuşite în urma cutremurelor din Turcia
Autorităţile din Turcia spun că au fost emise 113 mandate de arestare în legătură cu construcţia de clădiri care s-au prăbuşit în urma cutremurelor care au lovit, luni, țara.
Poliţia turcă a reţinut deja cel puţin 12 persoane, printre acestea numărându-se și dezvoltatori imobiliari. Sunt aşteptate mai multe arestări, conform BBC.
Numărul mare de arestări poate fi văzut ca o încercare de a îndepărta vina generală pentru dezastru.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Experţii avertizează de ani de zile că multe clădiri noi din Turcia sunt nesigure din cauza politicilor guvernamentale care au permis „amnistii imobiliare”.
Acele politici au permis aşa-numitele „amnistii” pentru antreprenori, astfel încât domeniul construcțiilor să se dezvolte foarte mult.
Mii de clădiri s-au prăbuşit în timpul cutremurului, ridicând semne de întrebare dacă impactul dezastrului natural a fost determinat și de constructori.
Președintele Erdogan a recunoscut existenţa unor deficienţe, dar, în timpul unei vizite într-o zonă de dezastru, a părut să dea vina pe soartă.
„Astfel de lucruri s-au întâmplat întotdeauna. Face parte din planul destinului”, a spus el.
În a şasea zi după cutremur, situaţia devine din ce în ce mai disperată în Turcia. Bilanțul deceselor a trecut de 28.000 de persoane.
Avertisment ONU: Bilanţul victimelor cutremurelor din Turcia și Siria riscă cel puţin să se dubleze
Cutremurul a fost descris drept „cel mai grav eveniment din ultimii 100 de ani în această regiune” de şeful de asistenţă al Naţiunilor Unite, care s-a aflat sâmbătă în provincia turcă Kahramanmaras.
„Cred că este cel mai grav dezastru natural pe care l-am văzut vreodată şi este, de asemenea, cel mai extraordinar răspuns internaţional”, a declarat Martin Griffiths pentru BBC în Turcia.
Bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului din Turcia şi Siria, care duminică dimineaţa depăşea 28.000, riscă cel puţin să se dubleze, a mai precizat oficialul ONU.
Sursa: Agerpres
Etichete: Turcia, cutremur, siria, ONU, dezvoltatori imobiliari,
Dată publicare:
12-02-2023 11:59