Peste 100 de incendii de vegetație sunt active în Australia. Un „mega-focar”, lângă Sydney

Ultima actualizare: 07-12-2019 12:02
incendii Australia
Pro TV

Peste 2.800 de pompieri se luptă cu peste 100 de incendii de vegetaţie care continuă să ardă în statul New South Wales (NSW) din estul Australiei, printre acestea numărându-se un „mega-focar”, care s-a apropiat de locuinţe din nord-vestul Sydney.

Serviciul Rural de Pompieri (RFS) a declarat că incendiul Gospers Mountain, care se întinde pe 60 de kilometri, continuă să facă ravagii în mai multe parcuri naţionale, inclusiv Wollemi, Yengo şi Dharug, în regiunile Hunter şi Hawkesbury. Acest incendiu nu poate fi descris altfel decât ca un „mega-focar”, a declarat sâmbătă Mary Lyons-Buckett, viceprimarul Hawkesbury.

Potrivit RFS, ar putea dura câteva săptămâni până ce pompierii vor reuşi să stingă acest incendiu care a mistuit deja aproximativ 350.000 de hectare.

„Va dura multe săptămâni, şi asta doar dacă vom avea o ploaie bună”, a indicat RFS.

Cel mai apropiat incendiu de vegetaţie de Sydney se află la doar 75 de kilometri nord-vest de centrul oraşului.

Experţii în sănătate publică au atras atenţia locuitorilor din Sydney şi din alte regiuni afectate de incendii că este posibil ca episoadele de poluare atmosferică să se agraveze, după ce oraşul a continuat să fie afectat sâmbătă de fum.

Dintre cele peste 100 de incendii de vegetaţie active în NSW, RFS a dat asigurări că niciunul nu este la nivel de urgenţă, iar 17 sunt la nivel de monitorizare atentă.

Pe fondul înteţirii vântului şi a temperaturilor foarte ridicate există ameninţarea agravării pericolului de incendiu.

RFS a anunţat vineri că peste 680 de case au fost distruse şi alte 250 au fost avariate de flăcări în NSW în acest sezon de incendii de vegetaţie, care a debutat la începutul lunii octombrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO