Pe fondul revoltei mondiale anti-rasism, L’Oreal va elimina cuvântul "albire" de pe produsele sale

Ultima actualizare: 28-06-2020 18:02
loreal
Shutterstock

În contextul în care protestele anti-rasism continuă la nivel global, producătorul de cosmetice L’Oreal anunță că elimină cuvântul „albire” de pe produsele sale.

 

"Grupul L'Oreal a decis să elimine cuvintele alb/albire și lumină/luminare de pe toate produsele sale pentru piele", a declarat compania de produse cosmetice într-un comunicat, potrivit The Guardian.

Anunțul vine după decizia de joi a sucursalelor Unilever din India și Bangladesh care au redenumit, pe plan local, cremele de piele “Fair and Lovely” , din același motiv.

Mai multe companii au fost criticate recent pentru produsele care albesc pielea, după creșterea globală a mișcării Black Lives Matter, în urma uciderii afro-americanului George Floyd de către poliția americană luna trecută.

De asemenea, Johnson & Johnson a declarat săptămâna trecută că va înceta vânzarea unor produse precum Neutrogena și Clean & Clear, promovate ca produse de albire a pielii în Asia și Orientul Mijlociu.

Revoltă mondială împotriva rasimului

 

În Europa, sute de mii de oameni au invadat străzile din Londra, Paris, Dublin sau Berlin, organizând proteste de amploare împotriva rasimului. În plus, manifestaţii de amploare au fost în Canada şi chiar şi în Australia.

Această mişcare mondială de protest vine pe fondul furiei care a cuprins Statele Unite după moartea lui George Floyd, asfixiat de un poliţist alb la sfârşitul lunii mai, în Minneapolis.

Această dramă a reînviat aspiraţiile de schimbare după ce a scos la iveală rănile rasismului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO