Patru morti si 14 raniti dupa o explozie in baza aeriana Bagram din Afganistan. Atacul a fost revendicat de talibani


Ultimul update: Marti 15 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Sambata 12 Noiembrie 2016 11:41
Categorie: Stiri externe
atac aerian

Militantii talibani au revendicat pe Twitter o explozie pe care au descris-o ca un "atentat sinucigas" comis in interiorul bazei aeriene Bagram si care a ucis patru persoane si a ranit alte 14, informeaza agentia DPA.

"O bomba a explodat la baza aeriana Bagram, noi tratam ranitii si am deschis o ancheta", a declarat NATO intr-un comunicat, confirmand explozia de la baza aeriana Bagram din provincia Parwan (est) si anuntand un bilant de cel putin patru morti si 14 raniti, fara a preciza nationalitatea victimelor.

Explozia s-a produs sambata dimineata la baza aeriana Bagram, situata la 50 km nord de capitala Kabul si care este cea mai mare dintre bazele detinute in Afganistan de Statele Unite si NATO. Purtatorul de cuvant al talibanilor Zabihullah Mujahid a declarat pe Twitter ca gruparea este responsabila pentru "atacul sinucigas" si ca numerosi soldati americani au fost ucisi si raniti. Cu toate acestea, gruparea este cunoscuta ca anunta bilanturi exagerate.

Joi, patru persoane au fost ucise si alte 128 ranite cand un atacator sinucigas a intrat cu un camion incarcat cu explozibil in consulatul german din orasul Mazar-e Sharif, in nordul Afganistanului. In decembrie, sase soldati americani au fost ucisi in timp ce se aflau in patrulare la 10 km distanta de baza aeriana Bagram dupa ce un atacator sinucigas pe o motocicleta incarcata cu explozibil a intrat in ei. Aproximativ 10.000 de militari americani sunt in prezent stationati in Afganistan pentru a asista fortele de securitate afgane.

Sursa: Agerpres

Alerta in Turcia, in urma unui atac cu bomba in sud-estul tarii. Un inalt oficial a fost ucis in deflagratie
A treia zi a bataliei pentru Rakka. Turcia face tot posibilul ca sa-i impiedice pe kurzi sa intre in capitala ISIS
VIDEO PROTVPLUS.RO