Papa Francisc transmite duminică mesajul de Paște. Pentru al doilea an la rând, Piața San Pietro va fi goală

Dată publicare: 03-04-2021 19:07
Dată actualizare: 03-04-2021 20:04


La Vatican, pentru al doilea an la rând, Papa Francisc va transmite mesajul de Paște, duminică, în Piața San Pietro aproape goală. Așa s-a desfășurat, vineri seară, și procesiunea Drumul Crucii.

Italia a intrat în trei zile de carantină strictă, pentru a preveni creșterea numărului de cazuri de Covid-19.

Pentru al doilea an la rând, în Vinerea Mare catolică, Papa Francisc a asistat la procesiunea Drumul Crucii în piața Bazilicii San Pietro, și nu la Colosseumul din Roma, inconjurat de mulțimi de oameni, așa cum se întâmpla înainte de pandemie.

Într-o piață aproape goală, cu traseul simbolic marcat de candele aprinse, o călugăriță a ajutat un băiețel să ducă o cruce de lemn, ușoară, la începutul procesiunii, la care au luat parte mai mulți copii italieni.

Fiecare oprire simbolică pe Drumul Crucii a fost ilustrată cu desene ale celor mici, iar copiii au citit cu voce tare reflecțiile lor despre momente emoționale din viața lor: rușine, regret sau singurătate în timpul pandemiei de Covid, când n-au putut să-și întâlnească bunicii de teama riscului de infectare și nici pietenii sau colegii de școală.

La final, câțiva copii au urcat pe podiumul de unde papa Francisc a asistat la ceremonie și l-au îmbrățișat.

Cu aproape 20.000 de noi cazuri de infectare zilnic, întrega Italie a fost plasată în lockdown strict, pentru trei zile.

Deplasările fără motive întemeiate sunt interzise. Totuși, italienilor li se permite să invite doi musafiri din aceeași familie la masa de Paște.

Bisericile rămân deschise, dar credincioșii au fost îndemnați să participe la slujba de Înviere cât mai aproape de casă. Magazinele ne-esențiale rămân închise, iar restaurnatele și cafenele livreaza doar la domiciliu.


VIDEO PROTVPLUS.RO