Papa Francis deplânge „ura pe care o seamănă” războiul dintre Hamas şi Israel
Papa Francisc a deplâns vineri "ura pe care războiul dintre Hamas şi Israel o seamănă pentru generaţiile viitoare" şi a cerut din nou încetarea focului, eliberarea ostaticilor şi ajutor umanitar pentru palestinieni, relatează AFP.
"Toată această suferinţă (...), violenţa pe care o dezlănţuie şi ura pe care o seamănă şi în generaţiile viitoare ar trebui să ne convingă de faptul că orice război lasă lumea mai rea decât în starea în care a găsit-o", a spus el cu ocazia celei de-a zecea aniversări a invocării păcii în Ţara Sfântă, celebrată atunci de fostul preşedinte israelian Shimon Peres şi Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene.
"În fiecare zi mă rog ca acest război să se termine în cele din urmă. Mă gândesc la toţi cei care suferă, în Israel şi în Palestina: creştini, evrei şi musulmani", a adăugat Suveranul Pontif.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
"Mă gândesc cât de urgent este ca, din dărâmăturile din Gaza, să iasă în sfârşit decizia de oprire a focului şi, prin urmare, îndemn la armistiţiu. Mă gândesc la ostaticii israelieni şi la familiile lor şi cer ca ei să fie eliberaţi cât mai curând posibil. Mă gândesc la poporul palestinian şi cer ca el să fie protejat şi să primească tot ajutorul umanitar de care are nevoie", a reiterat papa Francisc.
"Trebuie să lucrăm cu toţii şi să ne angajăm să obţinem o pace durabilă, în care statul Palestina şi statul Israel să poată trăi unul lângă altul, dărâmând zidurile duşmăniei şi urii", a adăugat el.
"Trebuie să preţuim cu toţii Ierusalimul, pentru ca să devină oraşul întâlnirii fraterne între creştini, evrei şi musulmani, protejat de un statut special garantat la nivel internaţional", a concluzionat papa Francisc, în timp ce Israelul a proclamat acest oraş capitala sa după anexarea Ierusalimului de Est.