Pacienții decedați de COVID-19 au ajuns să fie incinerați într-o parcare în New Delhi

Dată publicare: 27-04-2021 21:16
Dată actualizare: 27-04-2021 21:29


incinerare India

Din lipsă de spaţiu, ceremoniile funerare pentru pacienții COVID-19 din New Delhi, India, s-au extins inclusiv într-o parcare.

''Începem la răsăritul soarelui şi incinerările continuă după miezul nopţii'', a declarat el, potrivit Agerpres.

Familiile deplâng pe marginea drumului într-un cartier defavorizat al capitalei indiene, aşteptând rândul celor dragi decedaţi, înfăşuraţi în cearşafuri albe şi ghirlande de gălbenele.

Locuitorii clădirilor din apropierea crematoriului resimt mirosul corpurilor carbonizate şi asistă la drama familiilor îndurerate.

Spitalele indiene şi personalul lor sunt greu încercate de acest al doilea val devastator al epidemiei de coronavirus. Oamenii mor în pragul spitalelor sau în casele lor din lipsă de paturi, medicamente şi oxigen.

Crematoriile lucrează fără pauză, coşurile se fisurează şi cadrele metalice ale cuptoarelor ajung să se topească sub intensitatea căldurii.

Lemnul necesar pentru incinerare nu mai este suficient şi uneori familiile celor decedaţi sunt nevoite să-şi aducă propriul combustibil.

Multe crematorii şi cimitire susţin că bilanţul oficial de decese cauzate de virus este departe de realitate, având în vedere numărul mare de trupuri.

În ultimele trei zile, crematoriul din Seemapuri din nord-estul Delhi a organizat peste 100 de înmormântări pe zi şi acum nu mai dispune de spaţiu.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO