Ostatici în ascunzătorile grupării teroriste Hamas din Gaza. Cine sunt oamenii care au fost răpiți din Israel

×
Codul embed a fost copiat

Până la 150 de persoane au fost luate în captivitate atunci când Hamas a lansat atacul surpriză din 7 octombrie, a anunțat oficial Israelul. 

Hamas a precizat, de asemenea, că i-a ascuns în "locuri sigure și tuneluri" în Gaza și a amenințat că va ucide ostaticii dacă Israelul va bombarda casele civile fără avertisment.

Acestea sunt poveștile unor persoane confirmate de BBC sau despre care s-a raportat în mod credibil că au fost luate ostatice de Hamas din Israel. Printre acestea se numără opt copii și cel puțin trei persoane de peste 60 de ani.

Doron, Raz și Aviv Asher au fost luați prizonieri în timp ce se aflau la niște rude în apropiere de granița cu Gaza. Soțul Yoni a văzut o înregistrare video în care soția și fiicele sale, în vârstă de 5 și 3 ani, erau urcate într-un camion împreună cu alți ostatici. De asemenea, el a urmărit telefonul mobil al femeii până în Gaza.

Jordan Roman-Gat, o cetățeancă germano-israeliană în vârstă de 36 de ani, a fost răpită împreună cu soțul și copilul ei mic de către Hamas din Be'eri, un kibbutz din sudul Israelului. Ea, soțul ei, Alon, și Gefen, în vârstă de trei ani, au scăpat când mașina s-a oprit pentru scurt timp, dar Jordan a fost separată de ceilalți, au declarat rudele pentru CNN, adăugând că se tem că ar putea fi recapturată.

Citește și
armata SUA, soldati
Sky News, surse oficiale din Pentagon: Nu excludem desfășurarea unei operațiuni speciale de eliberare a americanilor din Gaza
Armele nord-coreene, cu componente occidentale, ucid ucraineni în războiul lui Putin. Dar implicațiile sunt mult mai mari | Analiză

Se crede că Shiri, Yarden, Ariel și Kfir Bibas au fost răpiți din kibbutzul din sudul Israelului, unde locuiau, și unde Shiri era educatoare la grădiniță.

Shiri a fost fotografiată în timp ce îi ținea în brațe pe Ariel, în vârstă de 3 ani, și pe Kfir, în vârstă de 9 luni, înconjurați de militanți Hamas.

Yossi și Margit Silberman, părinții lui Shiri, sunt, de asemenea, dați dispăruți și se crede că au fost capturați.

Hersh Goldberg-Polin, în vârstă de 23 de ani, din California, a fost văzut de martori cum a fost urcat într-un camion de către militanții Hamas, a declarat familia sa pentru Los Angeles Times. El era grav rănit și inconștient, au spus martorii, iar ultima sa locație cunoscută de pe telefon îl arăta la granița cu Gaza.

Carmella și Noya Dan împreună cu Ofer, Erez și Safar Kalderon au fost luați prizonieri în Nir Oz, un kibbutz de lângă Gaza, unde locuiau. O înregistrare video pe rețelele de socializare părea să-l arate pe Erez, în vârstă de 12 ani, fiind dus de bărbați înarmați în Gaza, a declarat pentru BBC ruda lor, Ido Dan, care a spus că se teme și pentru sănătatea Carmellei, în vârstă de 80 de ani, care nu are medicamente.

Judith Tai Raanan și Natalie Raanan, o mamă și o fiică din Illinois, SUA, își vizitau rudele în kibbutzul Nahal Oz în momentul în care acesta a fost atacat. Un vecin a spus familiei că a văzut militanți Hamas luându-le pe Judith și Natalie, în vârstă de 17 ani, din casă, a relatat ABC7 din Chicago.

Se crede că părinții lui Sharone Lifschitz - o artistă stabilită la Londra, care a cerut să nu fie identificată de teama represaliilor - au fost luați ostatici din Nir Oz, un kibutz aflat la aproximativ 400 de metri de granița cu Gaza. Dna Lifschitz a declarat că tatăl ei vorbește arabă și că și-a petrecut timpul la pensie conducând la spital palestinieni care aveau nevoie de tratament medical.

Ada Sagi, în vârstă de 74 de ani, se crede că a fost, de asemenea, răpită din casa ei din Nir Oz. Fiul ei, Noam, a declarat că soldații israelieni au găsit pete de sânge, dar niciun semn de la mama sa și că aceasta nu se numără printre cei uciși sau răniți în mica comunitate.

Yaffa Adar, în vârstă de 85 de ani, a fost răpită dintr-un kibbutz aflat în apropiere de granița cu Gaza. Nepoata ei, Adva, a găsit o înregistrare video cu ea fiind dusă în Gaza, înconjurată de patru bărbați înarmați.

Shani Louk, un turist din Germania, participase la un festival în apropiere de granița cu Gaza, când militanții Hamas au luat cu asalt zona, deschizând focul și punând pe fugă prin deșert participanții la petrecere, îngroziți.

Mama ei, Ricarda, a declarat că a văzut o înregistrare video cu Shani după ce a fost răpită și a spus ulterior că avea informații că Shani se afla în stare critică în Gaza în urma unei răni la cap.

Noa Argamani, cetățean israelian de origine chineză, a fost, de asemenea, răpită de la festival. Imaginile video - verificate de tatăl ei, Yaakov Argamani, pentru Channel 12 din Israel - arată cum tânăra în vârstă de 25 de ani este dusă pe spatele motocicletei unui militant care strigă: "Nu mă omorâți!".

Anucha Angkaew, care lucra la o fermă de avocado de aproape doi ani, este unul dintre cei 11 cetățeni thailandezi dispăruți în urma atacurilor. Soția sa, Wanida Maarsa, a declarat pentru BBC Thai că l-a identificat după o înregistrare video publicată de Hamas.

Boonthom Phankhong și Nattawaree "Yo" Moonkan, care sunt soț și soție, lucrau la o fabrică de ambalare a ciupercilor în apropiere de Gaza, când militanții Hamas au dat buzna și au început să tragă, potrivit rapoartelor televiziunii thailandeze. Yo, în vârstă de 35 de ani, a țipat în timp ce toți ceilalți se ascundeau și a fost luată împreună cu soțul ei, în vârstă de 45 de ani.

O-wat Suriyasri a fost fotografiat cu mâinile legate la spate în timp ce militanții Hamas înarmați priveau, într-o fotografie trimisă de un coleg familiei sale, potrivit rapoartelor Thai TV. El are un copil cu soția sa, rămasă în Thailanda.

Manee Jirachat, care a călătorit în Israel pentru muncă în urmă cu patru ani, a fost capturat de militanții Hamas împreună cu alți cinci muncitori care se adăpostiseră împreună, potrivit unui interviu acordat de Thai TV cu tatăl său, care a vorbit cu supraviețuitorii.

Natthaporn Onkaew, Komkrit Chombua, Parinya Taemklang, Pattanayuth Tonsokri, Kiattisak "Top" Patee și un domn Pongtorn (fără a fi precizat prenumele) au fost numiți ostatici de către Ministerul thailandez de Externe.

Thailanda a declarat că 14 dintre cetățenii săi, în total, au fost capturați.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Biden promite sprijin pentru Israel și condamnă atacurile Hamas. Cetățeni americani sunt ținuți ostatici
Biden promite sprijin pentru Israel și condamnă atacurile Hamas. Cetățeni americani sunt ținuți ostatici

Preşedintele SUA, Joe Biden, a denunţat marţi Hamas şi a subliniat sprijinul Statelor Unite pentru Israel, care deplânge moartea a peste 1.000 de persoane, printre care cel puţin 14 americani.

Sky News, surse oficiale din Pentagon: Nu excludem desfășurarea unei operațiuni speciale de eliberare a americanilor din Gaza
Sky News, surse oficiale din Pentagon: Nu excludem desfășurarea unei operațiuni speciale de eliberare a americanilor din Gaza

Forțele speciale ale SUA ar putea interveni în Gaza, pentru a-i elibera pe cetățenii americani care sunt ținuți ostatici de către gruparea teroristă Hamas.

Oficial de rang înalt al Hamas:
Oficial de rang înalt al Hamas: "O mână de oameni au știut despre atac". În ce condiții se va implica Iranul în conflict

Un oficial Hamas de rang înalt a declarat, luni, că doar un număr mic de comandanți de top din Gaza au știut despre atacul lansat în Israel.

Hamas anunţă că nu va negocia în problema ostaticilor sub tirul Israelului
Hamas anunţă că nu va negocia în problema ostaticilor sub tirul Israelului

Mişcarea islamistă palestiniană nu va negocia problema ostaticilor în timp ce se află sub focul tirurilor israeliene, anunţă luni, într-o înregistrare audio un purtător de cuvânt al mişcării.

 

 

Secretarul general al ONU îndeamnă Hamasul să înceteze atacurile vizând Israelul şi să elibereze ostaticii
Secretarul general al ONU îndeamnă Hamasul să înceteze atacurile vizând Israelul şi să elibereze ostaticii

Secretarul general al ONU Antonio Guterres îndeamnă luni gruparea islamistă palestiniană Hamas să înceteze atacurile vizând Israelul şi să elibereze ostaticii israelieni, relatează CNN.  

Recomandări
Cum a decurs Învierea Domnului în bisericile din țară. „Învierea înseamnă lumină, înseamnă să fim mai buni între noi”
Cum a decurs Învierea Domnului în bisericile din țară. „Învierea înseamnă lumină, înseamnă să fim mai buni între noi”

Bisericile din toată țara au fost pline de credincioși care au primit lumina sfântă - acel miracol al Învierii care ne amintește în fiecare an că nu suntem singuri.

Bisericile din București au fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să ia lumina sfântă. ”Simt că sunt binecuvântată”
Bisericile din București au fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să ia lumina sfântă. ”Simt că sunt binecuvântată”

A fost acea noapte din an în care creștinii ortodocși, dar și cei greco-catolici, au privit cu bucurie spre cer, de unde au primit vestea cea mare. Hristos a Înviat!  

Cutremur în România, în prima zi de Paște. Unde s-a produs
Cutremur în România, în prima zi de Paște. Unde s-a produs

Un cutremur slab s-a produs duminică în zona seismică Vrancea, la o adâncime de aproximativ 138 de kilometri, a anunțat INCDFP.