Orașul cu 5 milioane de locuitori care a intrat din nou în izolare. „Suntem cu toţii în pericol”

Ultima actualizare: 07-07-2020 20:15

Consemnul "stați acasă" este iar de actualitate pentru mai bine de 5 milioane de locuitori ai orașului Melbourne, al doilea ca mărime din Australia. Se intamplă asta în urma creșterii abrupte a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Lucrurile stau tot mai rău şi în Statele Unite. În Florida nu mai sunt paturi în spitale, iar în California, numărul internărilor a sporit cu 50% în ultimele două săptămâni.

Avertismentele curg de la medici, specialişti şi autorităţi sanitare în America, unde 133.000 de oameni au fost răpuşi de Covid, iar numărul cazurilor de infectare sporeşte, de o săptămână, în cel puţin 32 de state federale. Printre acestea - Californa Texas şi Florida

Cel puţin 24 de state federale au oprit măsurile de relaxare. De exemplu, la mai puţin de două luni de la redeschidere, restaurantele şi sălile de fitness au pus din nou lacatul pe uşă în comitatul Miami-Dade din Florida. S-au închis şi plajele la Miami.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, unul dintre cei mai aprigi contestatari în privinţa gravitatiii pandemiei de coronavirus a fost dus la spital cu febră şi alte simptome care puteau indica boala Covid-19. Acum trebuie să stea în izolare.

„Am făcut radiografie la plămâni şi sunt curaţi. Am făcut şi un test Covid şi totul e ok. Să nu vă apropiaţi de mine. Asta e recomandarea medicilor”, a spus Bolosnaro, care a apărut cu masca în faţa jurnaliştilor.

Dacă Statele Unite au depăşit 3 milioane de cazuri de infectare, Brazila a trecut de1,6 milioane, conform cifrelor oficiale.

Dar cu testarea anevoioasă, cu gropile comune săpate din Amazonia până la Rio, unii experţi cred că numărul real al infectărilor în Brazilia ar putea fi de 12, sau chiar de 16 ori mai ridicat.

Natalia Pasternak, Microbiolog: "E o nebunie, o nebunie... Știința este ignorată de acest guvern cum nu a mai fost niciodată."

Dar marile oraşe braziliene se redeschid, iar preşedintele Bolosnaro şi-a folosit dreptul de veto pentru a atenua măsurile care ar fi sporit siguranţa sanitară. A respins inclusiv o lege care ar fi impus purtarea obligatorie a măştilor în biserici, şcoli şi magazine.

Cinic milioane de locuitori din Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, vor fi în izolare la domiciliu pentru cel puţin şase săptămâni, în urma creşterii abrupte a cazurilor de infectare cu coronavirus. Au fost raportate aproape 200 de noi cazuri în 24 de ore. Şi, potrivit premierului, plasarea în izolare a oraşului este singura alternativă posibilă, deoarece, în caz contrar, ar putea apărea "mii şi mii de cazuri suplimentare".

Michael Kidd: "Situaţia din Melbourne ne-a scuturat zdravăn, nu doar pe cei din Melbourne... ci pe toţi australienii care au crezut că am trecut peste toată această poveste. Nu am trecut peste. Focarul de infecţie din Melbourne este o problemă naţională. Suntem cu toţii în pericol din cauza unui nou val de COVID-19."

De la miezul nopţii trecute statul Victoria, unde se afla Melbourne, s-a izolat de restul ţării după ce şi-a închis frontierele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO