Omul de afaceri din Marea Britanie care s-a imbogatit dupa BREXIT. Cum a obtinut 200 de milioane de lire sterline vineri

Ultima actualizare: 28-06-2016 00:02
Crispin Odey

Crispin Odey, un sustinator al taberei Leave, este poate singurul om care s-a imbogatit dupa BREXIT.

Mogulul, care detine o avere de 900 de milioane de lire sterline si gestioaneaza o cifra de afaceri de 8 miliarde de lire sterline, tocmai si-a adaugat 200 de milioane de lire sterline in cont.

Conform Bloomberg, Crispin Odey, seful Odey Asset Management, a castigat vineri peste 200 de milioane de lire sterline, pentru el si investitorii sai, dupa ce a pariat pe Brexit si pe faptul ca actiunile la bursa se vor prabusi in urma iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Managerul de fonduri de investitii, in varsta de 57 de ani, a facut investii masive in aur si a pariat pe prabusirea lirei sterline in fata dolariului, in ziua referendumului, scriu cei de la Daily Mail.

Odey s-a dovedit a fi inspirat in alegerea sa, vineri, aurul ajungand la cel mai ridicat pret din ultimii doi ani. Totusi, acesta recunoaste ca si-a asumat niste riscuri uriase pentru ca daca votul nu ar fi iesit asa cum isi imagina el, ar fi primit o lovitura puternica din punct de vedere financiar, mai ales fondul lui are cea mai proasta evolutie din Marea Britanie.

Conform unor surse apropiate, omul de afaceri ar fi condus, separat, un sondaj cu privire la cum vor vota britanicii in cazul BREXIT, iar aceste informatii l-au ajutat sa faca acest pas, care, in final, i-a adus o avere intr-o singura zi.

Odey, care este managerul unui fond de investitii in valoare de 10 milioane de lire sterline in industria macro-economic, a vorbit favorabil si a sustinut BREXIT-ul inainte de referendum.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO