Mesajul transmis de ISIS dupa BREXIT. Jihadistii ameninta cu noi atentate in Bruxelles si Berlin

Ultima actualizare: 28-06-2016 00:02
ISIS

Dupa rezultatele referendumului din Marea Britanie, in urma caruia britanicii au votat iesirea Marii Britanii din UE, si reteaua jihadista ISIS a avut o prima reactie.

Teroristii au trimis un mesaj pe o retea de mesaje encriptata, in care amenintau cu noi atacuri teroriste.

ISIS a declarat ca se bucura de haosul financiar prvocat de BREXIT pe pietele internationale. Un mesaj trimis pe Telegram, un serviciu de mesaje encriptat, in care ii indeamna pe jihadistii din Europa sa provoace atacuri masive pentru a descentraliza Europa divizata in urma votului iesirii Marii Britanii din UE, scrie Daily Mail.

Fanaticii si-au exprimat "fericirea" dupa ce pietele financiare s-au prabusit in urma BREXIT si au amenintat cu atentate teroriste in Bruxelles si Berlin.

Conform presei straine, David Cameron a declarat luna trecuta ca un posibil BREXIT i-ar incanta enorm pe liderii gruparii teroriste ISIS.

"Merita sa ne punem aceasta intrebare: cine se va bucura daca noi iesim din UE? Poate ca Putin ar fi fericit, eu suspectez ca si al-Baghdadi (n.r liderul ISIS) ar fi foarte incantat" a declarat premierul Marii Britanii.

La inceputul lunii iunie, autoritatile belgiene au demarat o operatiune antitero in urma caruia trei barbati au fost arestati, acuzati ca ar fi vrut sa puna la cale atacuri teroriste ce vizau campionatul europenea UEFA EURO 2016.

In urma rezultatului referendumului, David Cameron si-a anuntat demisia din functia de prim-ministru al Marii Britanii.

Intre timp, britanicii cer un nou referendum, nedumeriti de ceea ce au votat. Multi nu au stiut exact ce insemana "leave" si sustin ca daca ar fi sa voteze ar vota ca UK sa ramana in Uniunea Europeana.

Petitia prin care britanicii cer Parlamentului un nou referendum a fost semnata deja de 800.000 de oameni. Acestia spun ca normele ar trebui modificate solicitand 60% din voturi pentru victorie. Harta semnatarii petitiei arata o concentrare mare in Londra, unde alegatorii au optat intr-o majoritate covarsitoare sa ramana in UE, relateaza The Guardian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO