OMS: Continentul american a devenit oficial cel mai mare focar de coronavirus din lume
Statele de pe continentul american au depăşit în ultimele ore Europa în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri de COVID-19, cu 1,74 milioane de cazuri faţă de 1,73 de milioane raportate pe vechiul continent, potrivit OMS.
Europa a devenit, la jumătatea lunii februarie, "epicentrul" epidemiei, potrivit afirmaţiilor directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite Agerpres.
Însă creşterea numărului zilnic de contagieri înregistrate în ultimele săptămâni în ţări deosebit de afectate precum Statele Unite, Brazilia, Mexic, Peru sau Canada, a făcut ca Europa să fie depăşită de statele de pe continentul american.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Situația la nivel mondial
Potrivit cifrelor publicate de departamentele sanitare naţionale, puţin mai mari decât cele ale OMS, Statele Unite, ţara cu cele mai multe cazuri din lume, a înregistrat 1,3 milioane de contagieri, Brazilia, 169.000 de cazuri şi Canada, aproape 70.000 de contagieri, o cifră de care se apropie şi Peru.
În pofida numărului mare de contagieri, decesele provocate de COVID-19 pe continentul american, care luni a depăşit pragul de 100.000 de morţi, sunt considerabil mai reduse decât cele 160.000 de decese înregistrate pe continentul european.
SUA au confirmat peste 80.000 de decese, Brazilia a raportat 11.000, Canada aproximativ 5.000, iar Mexic peste 3.500.
În pofida acestor cifre, mai multe ţări de pe continentul american preconizează deja planuri de relaxare a restricţiilor pe care le-au adoptat în scopul frânării extinderii pandemiei de coronavirus.
Previziuni crunte despre pandemia de COVID-19
Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat că nu există „aproape nicio șansă” ca noul coronavirus să fie eradicat.
„Se transmite atât de uşor încât este răspândit în toată lumea, astfel că şi în condiţiile în care controlăm noi cu succes infecţiile din ţara noastră, iar numărul acestora scade dramatic în timpul verii, nu este practic nicio şansă ca virusul să fie eradicat”, a precizat Fauci.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!