Oficial rus: Romania va deveni automat tinta pentru rachete NUCLEARE. Armele de care scutul american nu ne poate apara

Ultima actualizare: 27-06-2015 07:16
parada militara Rusia rachete nucleare

Scutul de la Deveselu ne-a adus in colimatorul Rusiei, afirma un inalt oficial de la Moscova.

Sistemele anti-racheta de pe teritoriul Romaniei si Polonia transforma aceste tari „in mod automat in tinte” pentru rachetele nucleare rusesti. Afirmatia a fost facuta miercuri de Evngheni Lukianov, secretar adjunct al Consiliului Rus de Securitate. Acesta a precizat, potrivit agentiei oficiale de stiri Interfax ca astfel de sisteme defensive reprezinta o amenintare potentiala pentru Rusia, astfel ca vor fi in mod prioritar in fruntea listei de tinte.

Aceste sisteme de rachete se concentreaza impotriva fortelor noastre nucleare strategice”, a spus Lukianov, „asa ca devin o problema pentru tarile respective. Ele devin in mod automat tinta noastra”. El a deplans faptul ca aceste state sunt „prinse la mijloc” intr-un conflict pe care nimeni nu il poate castiga.

CITESTE SI: Rusia, tara slaba cu arme nucleare puternice. Cat de mare este riscul unui razboi atomic care sa afecteze Romania

Lukianov s-a referit si la anuntul potrivit caruia armament greu american va fi pozitionat in tara noastra, dar si in alte state din Europa Centrala si de Est. Oficialul rus a descris acest fapt drept ‚ „o agitatie nesanatoasa”, spunand ca nu exista o amenintare reala din partea tarii sale.

Cu numai o saptamana inainte, Vladimir Putin spunea ca ''fortele nucleare ruse vor fi dotate in 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile sa treaca de orice sistem de aparare antiracheta, oricat de perfectionat din punct de vedere tehnic ar fi acesta''.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO