Oficial din Ucraina: Rusia vrea să organizeze pe 9 mai o "paradă a prizonierilor" ucraineni la Mariupol

×
Codul embed a fost copiat

Trupele rusesti ar vrea să organizeze pe 9 mai, "Ziua Victoriei" în Rusia, o "paradă a prizonierilor" ucraineni la Mariupol, oraşul-port la Marea Azov, devastat în urma bombardamentelor.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Este scenariul teribil evocat de un oficial ucrainean. Kievul trebuie să le ordone luptătorilor ucraineni de la Azovstal să depună armele, i-a spus Vladimir Putin premierului israelian, cu care a avut o convorbire telefonică.

Iar liderul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, și aliatul lui Putin, a apărat invazia rusă, dar acum spune, că „războiul s-a prelungit, mai mult decât se astepta”.

Citește și
armata, rusia, mariupol
Război în Ucraina, ziua 71. Forțele ruse au făcut "unele mici progrese" în regiunea Donbas, susține Pentagonul
CTP, mesaj pentru Patriarhie după anchetarea arhiepiscopului Teodosie de DNA: ”Mache BOR Great Again!”

O nouă repetiție pentru parada de 9 mai a avut loc, miercuri seară, la Moscova, în timp ce toată lumea se întreaba ce gen de victorie ar urma să anunțe Vladimir Putin. De asemenea, continuă speculațiile în privința unei extinderi a ceea ce președintele rus se încăpățânează să numească „operațiunea specială din Ucraina”.

Generalul în retragere Lord Richard Dannatt, fost comandant al armatei britanice, crede ca s-ar putea ca lunea viitoare sa fie siliti sa participe la parada din Piata rosie si prizonierii ucraineni.

Așa au procedat rușii cu germanii, la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial, am un sentiment îngrozitor că se va întâmpla din nou lunea viitoare”, a spus generalul Dannatt.

Cecenii lui Kadîrov ar fi sărbătorit „victoria” în fața uzinei Azovstal

Potrivit unui consilier al primarului local, trupele ruse ar intenționa să organizeze o așa-zisă "paradă a prizonierilor ucraineni" pe 9 mai, dar la Mariupol. Conform oficialului, ar urma sa fie adusi 2.000 de civili ținuți acum în lagăre de filtrare, care să fie îmbrăcați în uniforme ale armatei ucrainene. Cecenii lui Ramzan Kadîrov au sărbătorit încă de acum două saptamâni "victoria", în fața combinatului siderurgic Azovstal.

Pe de altă parte, potrivit New York Times, care citează înalți oficiali americani, Statele Unite au furnizat forțelor ucrainene informații care le-au permis sa urmărească, să țintească și să ucidă generali ruși în Ucraina. Informațiile transmise ucrainenilor de serviciile secrete americane ar fi cuprins detalii privind mișcările trupelor ruse, dar și localizări ale centrelor de comandă mobile.

Ucrainenii susțin că au ucis 12 generali ruși de rang înalt de la începutul conflictului. Pentru că în armata rusă deciziile nu sunt lăsate aproape deloc pe seama ofițerilor interiori, dar și din cauza moralului scăzut în rândul trupelor ruse, comandanții de rang înalt sunt nevoiți să se afle aproape de linia frontului, observa analistii. Astfel s-ar putea explică numărul foarte mare de generali rusi eliminati.

Liderul autoritar al Belarusului si aliatul credincios al lui Vladimir Putin, Aleksandr Lukașenko, sustine în continuare invazia rusă în Ucraina, dar admite că nu se aștepta ca acest conflict să se prelungească atât de mult.

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului: „Nu Zelenski este cel care conduce Ucraina, fără supărare, este punctul meu de vedere, poate greșesc. Voi (n.r. - Statele Unite) conduceți acolo. Ar fi suficient doar ca Joe Biden să spună: 'Asta este, băieți, ne-am luptat, așa cum spun rușii, ne-am lovit unii pe alții, acum trebuie să oprim asta. Nimeni nu are nevoie de război'. Și totul s-ar termina într-o săptămână”.

Putin ar putea fi înlăturat de la putere de foști generali și ofițeri KGB

Cu tot ajutorul militar oferit Ucrainei de Occident, crede Lukașenko.

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului: „Vladimir Putin cel mai probabil nu vrea o confruntare globală cu NATO. Dar trebuie făcut totul ca să nu se ajungă acolo. Pentru că, deși Putin nu vrea, armata ar putea reacționa”.

După zvonurile privind starea sănătății lui Putin, acum se speculează că, la Moscova, o serie de foști generali și ofițeri KGB s-ar pregăti să-l înlăture din funcție pe președintele Rusiei. Și că ar intenționa să pună capăt războiului din Ucraina, care este din ce în ce mai mult văzut în toată Rusia ca o greșeală strategică și, mai ales, un dezastru economic.

Astfel, de teama unei presupuse lovituri de stat, securitatea la Kremlin și în jurul lui Vladimir Putin a fost întărită.

Articol recomandat de sport.ro
Belgienii ironizează un român după tragere: "Bani aruncați pe fereastră! Lukaku îi va face sandvici"
Belgienii ironizează un român după tragere: "Bani aruncați pe fereastră! Lukaku îi va face sandvici"
Citește și...
Kuleba: „Ucraina are nevoie de tancuri occidentale, nu de cele vechi din epoca sovietică”
Kuleba: „Ucraina are nevoie de tancuri occidentale, nu de cele vechi din epoca sovietică”

În Ucraina, Rusia a încălcat din nou ce a promis - o încetare a focului la Mariupol, pentru evacuarea celor aproximativ 200 de civili, rămași încă în buncărele de la „Azovstal”, acuză un comandant militar al luptătorilor, care încă rezistă în subteran.

Război în Ucraina, ziua 71. Forțele ruse au făcut
Război în Ucraina, ziua 71. Forțele ruse au făcut "unele mici progrese" în regiunea Donbas, susține Pentagonul

Știrile PRO TV v-au prezentat, joi, cele mai noi informații despre războiul din Ucraina în format LIVE TEXT.

Kremlinul anunţă că este la curent cu faptul că statele NATO furnizează informaţii secrete Kievului
Kremlinul anunţă că este la curent cu faptul că statele NATO furnizează informaţii secrete Kievului

Kremlinul a anunţat, joi, că este la curent cu faptul că SUA, Marea Britanie şi alte state membre NATO furnizează ”în mod constant” informaţii secrete Kievului, dar nu va împiedica Rusia să îşi îndeplinească obiectivele în Ucraina, scrie Reuters.

Recomandări
IPS Teodosie este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență. Surse: Este vorba despre „dosarul mană cerească”
IPS Teodosie este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență. Surse: Este vorba despre „dosarul mană cerească”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență, pentru că ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri. 

„România educată”. Penultimi în UE la testele PISA. Șefa de la Educație: „Nu sunt pierderi semnificative față de 2018”
„România educată”. Penultimi în UE la testele PISA. Șefa de la Educație: „Nu sunt pierderi semnificative față de 2018”

Rezultatele la testele PISA obținute de România s-au menținut la nivelul anului 2018, a spus ministrul Educației, Ligia Deca. Nu s-au înregistrat „pierderi semnificative la performanțele elevilor”, crede ea.

Cele 3 obiective reale ale Israelului în Fâșia Gaza. Pentru ultimul se cere
Cele 3 obiective reale ale Israelului în Fâșia Gaza. Pentru ultimul se cere "implicarea comunității internaționale"

În cea de-a 60-a zi de război, armata israeliană își extinde operațiunile în sudul Gazei. Militarii au masat tancuri și vehicule blindate la periferia orașului Khan Younis.