Barack Obama, salvatorul economiei americane

07-11-2008 00:00


Barack Obama

In primul discurs in calitate de presedinte al SUA, Barack Obama a afirmat ca unul din principalele scopuri ale guvernarii sale ramane redresarea din criza economica.


El a avertizat ca aceasta criza economica a avut efecte nefaste asupra oamenilor simpli, peste zece milioane de americani fiind in acest moment in somaj. De aceea, el a cerut ajutorul tuturor americanilor sa salveze economia.

Totodata, el a anuntat ca va face tot posibilul pentru a reduce efectele crizei in toate sectoarele de activitate, in special in domeniile industriei grele si constructoare de masini. In acest sens, el a afirmat ca pregateste anumite reforme fiscale pentru a stabiliza piata auto.

In ceea ce priveste domeniile de maxim inters pentru noua guvernare, Obama a declarat ca va sustine neconditionat sanatatea, educatia si energia "verde".

Cu toate acestea, el nu a vorbim deloc despre strategiile sale de politica externa, mentionand ca principalul sau rol va fi acela de a reface increderea lumii in puterea Statelor Unite.


Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO