O tânără din India a murit după ce a fost violată în grup. Poliția i-ar fi incinerat cadavrul fără acordul familiei

Ultima actualizare: 30-09-2020 22:12
Protest
Profimedia

Familia unei tinere din comunitatea Dalit, din nordul Indiei, care a murit marți după ce a fost violată în grup, acuză poliția că i-a incendiat trupul fără acordul rudelor, scrie BBC.

În urmă cu două săptămâni, fata de 19 ani a fost violată de patru bărbați, care apoi au sugrumat-o. Tânăra a fost dusă în stare gravă la un spital din Uttar Pradesh și transferată ulterior la o unitate medicală din capitala New Delhi, unde a și murit marți.

Cei patru atacatori au fost arestați și vor fi judecați în regim de urgență.

Activiștii care militează pentru drepturile persoanelor din comunitatea daliților au protestat în fața spitalului în care era internată tânăra. Liderul protestatarilor, Chandrashekhar Azad, a scris pe Twitter: „Eu și familia victimei protestăm în fața spitalului Safdarjung chiar acum. Nu vom mai tolera asta. Vrem dreptate”.

Însă acum polițiștii trebuie să explice de ce i-au incinerat cadavrul tinerei, decizie considerată „inumană” de activiști.

Fata provenea din comunitatea dalit - numită odinioară ”cei care nu pot fi atinşi” -, considerată cea mai inferioară pe scara socială, în rigidul sistem de caste indian.

Jurnalistul Abhishek Mathur, care a urmărit de la distanță scenele, a declarat pentru BBC că polițiștii nu au permis familiei să se apropie de locul în care era incinerat trupul fetei.

Cadavrul a fost transportat de la spitalul din New Delhi în satul din Uttar Pardesh la miezul nopții. Fratele victimei susține că oficiali din poliție au pus presiune pe familie să incinereze cadavrul urgent.

„Când am refuzat, i-au pus trupul într-o ambulanță și au incinerat-o”, a declarat bărbatul.

Un reprezentant al autorităților locale a negat însă acuzațiile, spunând că totul s-a petrecut cu acordul familiei victimei. Acesta a precizat însă că mama fetei a dori să ia trupul neînsufleți acasă, pentru ritualurile de înmormântare, însă nu i s-a permis acest lucru.

Fratele tinerei a mai declarat că polițiștii i-au bătut familia, când aceștia au solicitat să vadă cadavrul victimei, inclusiv fiind atacate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO