O rusoaică, spitalizată forţat după ce a evadat din carantină

17-02-2020 14:16


coronavirus

O instanţă din Sankt Petersburg a ordonat luni spitalizarea forţată a unei rusoaie care a fugit din carantina care îi fusese impusă din cauza unei şederi în China în plină epidemie provocată de noul coronavirus, informează AFP.

„Tribunalul Petrogradski a acceptat plângerea medicului şef al spitalului Botkin cu privire la plasarea forţată în spital a Allei Ilina. Decizia va fi executată imediat”, a declarat instanţa.

Alla Ilina, în vârstă de 33 de ani, a fost escortată de executorii judecătoreşti la o ambulanţă parcată nu departe de tribunal, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea locală.

Tânăra a fost internată pe 4 februarie la Saint Petersburg (nord-vest) acuzând dureri de gât, la scurt timp după o vacanţă petrecută în ianuarie în China, afectată de epidemia provocată de noul coronavirus.

Trei zile mai târziu, femeia a forţat încuietoarea electronică de la uşa camerei sale de spital şi a părăsit unitatea medicală, postând apoi o relatare detaliată a evadării pe pagina sa de Instagram.

Administraţia spitalului Botkin nu a apreciat gestul său, iar medicul şef a depus o plângere împotriva femeii, cerând plasarea ei forţată în carantină.

Rusia nu mai are oficial bolnavi infectaţi cu noul tip de coronavirus pe teritoriul său după externarea de miercuri a celui de-al doilea şi ultim caz confirmat în ţară, un cetăţean chinez.

Autorităţile ruse au luat măsuri drastice pentru a împiedica propagarea pe teritoriul său a noului coronavirus. Moscova a ordonat închiderea celor 4.250 de kilometri de graniţă cu China, întreruperea legăturilor feroviare şi restricţionări ale traficului aerian spre şi dinspre oraşele chineze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO