Coronavirusul face ravagii pe Diamond Princess. Alți 100 de pasageri au fost depistați pozitiv

×
Codul embed a fost copiat

Bilanţul epidemiei a ajuns în această noapte la peste 71.000 de cazuri confirmate şi peste 1.770 de decese.

UPDATE - Alţi 99 de pasageri aflaţi în carantină pe vas au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, relatează luni presa japoneză.

Numărul cazurilor pozitive depistate la bordul vasului de croazieră Diamond Princess creşte astfel la 454. Ministerul Sănătăţii nu a confirmat imediat aceste cifre.

400 de turişti americani, evacuați de pe navă

 

Statele Unite au evacuat deja aproape 400 de turişti americani de pe navă.

Citește și
alerta de coronavirus satu mare
Un bărbat din Satu Mare care credea că are coronavirus n-a mai fost lăsat să intre în casă
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Cheryl Molesky, turist american de pe nava Diamond Princess:Asta a fost, suntem pe cale să ieşim în lumea largă, aşa că trebuie să-mi pun masca şi să o iau din loc.”

După 11 zile petrecute în izolare la bordul navei Diamond Princess, Cheryl şi Paul Molesky se pregătesc să coboare la ţărm.

Statele Unite au obţinut de la autorităţile japoneze permisiunea de a-i evacua pe cei aproape 400 de cetăţeni americani aflaţi la bordul navei - cu câteva zile înainte să expire perioada de carantină.

Autorităţile americane au organizat evacuarea propriilor cetăţeni din cauza riscului ridicat de infecţie cu noul coronavirus, risc la care erau expuşi toţi cei aflaţi în spaţiul închis al navei de croazieră.

Sub supravegherea oficialilor japonezi şi americani îmbrăcaţi în costume de protecţie, oamenii au fost legitimaţi.

După ce au trecut de filtre, pasagerii navei au fost îmbarcaţi în mai multe autobuze puse la dispoziţie de armata japoneză şi duşi direct la aeroport, unde au fost preluaţi de două curse charter cu destinaţia Statele Unite.

Calvarul turiştilor americani nu se va încheia prea curând: vor stă încă 14 zile în carantină, într-o bază militară din California.

American: Am stat în carantină aproape 14 zile pe navă. Ni s-a spus că dacă este să se întâmple ceva, se va întâmpla în aceste 14 zile. Noi nu am pățit nimic. Mulți dintre cei de pe vas sunt sănătoși. Acum ne duc acasă, dar ne spun că mai urmează 14 zile de carantină.”

Alţi cetăţeni americani sunt însă nevoiţi să rămână în Japonia. E cazul soţilor Frasure: ea a fost diagnosticată cu noul coronavirus şi a fost mutată într-un spital japonez, iar soţul ei nu va pleca spre Statele Unite.

Israelul a pus la cale o operaţiune similară de evacuare, pentru propriii cetăţeni. Cât despre pasagerii din alte ţări, între care sunt şi 16 români, guvernul japonez a decis să ridice carantină cel mai devreme miercuri, dacă testele rămân în continuare negative.

14 cazuri pozitive în rândul americanilor evacuaţi

 

14 testate pozitiv cu noul coronavirus se numără printre cei circa 300 de pasageri americani de pe vasul de croazieră Diamond Princess, a anunţat luni Departamentul de Stat american, citat de AFP.

Persoanele testate pozitiv au fost izolate de ceilalţi pasageri din aeronava care i-a evacuat, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat emis împreună cu Ministerul Sănătăţii.

Pasagerii pe cale să fie repatriaţi debarcaseră deja de pe navă când responsabilii americani au fost informaţi că virusul a fost depistat la 14 dintre ei, după testele efectuate cu două sau trei zile mai devreme.

După ce s-a consultat cu Ministerul Sănătăţii, Departamentul de Stat a decis să autorizeze îmbarcarea, însă i-a izolat de ceilalţi pasageri din avion.

„Aceste persoane au fost transportate în modul cel mai sigur şi rapid într-o zonă specializată din avionul de evacuare pentru a fi izolate, conform protocoalelor”, se precizează în comunicat.

Prima aeronavă a aterizat la o bază aeriană din California, iar a doua la o altă bază, din San Antonio, Texas.

Carantina de pe navă se va termina peste două zile

 

Shinzo Abe, prim-ministrul japonez: Vor fi verificaţi din nou la finalul celor 14 zile de observare a stării de sănătate şi, dacă nu sunt probleme, vor fi debarcaţi de pe navă începând cu dată de 19 februarie.

La nivel mondial, numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a fost în scădere, în ultimele zile. Potrivit autorităţilor chineze, aproape 10.000 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi din spitale.

Veşti bune vin şi din Europa: Germania şi Belgia i-au externat pe cetăţenii aduşi în urmă cu două săptămâni din Wuhan şi puşi în carantină pentru a elimina orice suspiciuni de infecţie.

Românul infectat pe navă este în stare bună

 

Românul infectat cu noul coronavirus în Japonia este în stare bună şi stabilă.

Anunţul a fost făcut duminică seară de ministrul sănătăţii, Victor Costache, care a precizat că şi starea de sănătate a celorlalţi 16 români rămaşi pe nava de croazieră Diamond Princess este bună.

Australia va evacua peste 200 de cetăţeni de pe navă

 

Australia va evacua peste 200 de cetăţeni australieni aflaţi la bordul navei Diamond Princess, a anunţat luni premierul Scott Morrison, citat de Reuters.

Morrison a precizat că pasagerii vor pleca miercuri şi vor fi transportaţi în nordul Australiei, unde vor rămâne în carantină alte 14 zile.

Peste 350 de pasageri aflaţi la bordul Diamond Princess au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, printre aceştia numărându-se 24 de australieni.

„Pentru cei peste 200 de australieni care vor reveni în Australia, va fi necesară instaurarea unei perioade de alte 14 zile de carantină la sosirea în Darwin”, a declarat Morrison presei, în Melbourne.

Morrison a precizat că la bordul aeronavei Qantas Airways va exista spaţiu pentru un număr nespecificat de cetăţeni neozeelandezi aflaţi pe vasul de croazieră. Aceşti pasageri vor fi transferaţi în Noua Zeelandă după sosirea în Darwin, a adăugat premierul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
România ia măsuri împotriva epidemiei de coronavirus. Anunţul oficial despre românul infectat
România ia măsuri împotriva epidemiei de coronavirus. Anunţul oficial despre românul infectat

Epidemia de coronavirus pare tot mai aproape de România, iar autorităţile încep să vorbească despre pregătiri. 

Un bărbat din Satu Mare care credea că are coronavirus n-a mai fost lăsat să intre în casă
Un bărbat din Satu Mare care credea că are coronavirus n-a mai fost lăsat să intre în casă

Alertele de coronavirus creează situații incredibile.

Mărturii de pe
Mărturii de pe "Nava groazei": "Am fost devastată. Parcă am primit un pumn în stomac". Anunțul autorităților

Lumea întreagă rămâne cu ochii aţintiţi spre China, unde corona- virusul denumit ''Covid-19'' a infectat peste 68.000 de oameni, iar numărul deceselor, conform datelor oficiale, a ajuns la 1665.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.