O racheta NASA nu a mai ajuns pe orbita. A picat in Oceanul Pacific! VIDEO
UPDATE: Racheta Taurus XL, care transporta satelitul Glory, nu a reusit sa ajunga pe orbita, asa dupa cum s-a anuntat inca din primele momente ale decolarii. Naveta spatiala s-a prabusit, vineri, in Oceanul Pacific.
Satelitul Glory si racheta Taurus XL au decolat vineri de la baza aeriana Vandenberg, California. La nici un minut de la desprinderea de Pamant NASA a declarat, pe Twitter, ca racheta nu va ajunge pe orbita.
NASA a postat vineri la pranz (ora Romaniei) un mesaj interesant pe contul oficial de Twitter. "Lansarea Glory: Se pare ca avem o problema cu lansarea. Echipa lucreaza ca sa vada ce s-a intamplat de fapt".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Carena nu s-a separat, iar vehiculul nu a avut o viteza suficienta pentru a atinge orbita programata", a declarat un responsabil NASA pentru postul de televiziune al agentiei spatiale americane. "Nu dispunem de niciun indiciu care sa explice motivul pentru care nu a avut loc aceasta desprindere", a adaugat aceeasi sursa.
NASA a intrat in stare de alerta maxima la ora 5:09, ora locala. Datele initiale indicau ca racheta nu s-a separat de incarcatura si a incetinit-o intr-atata incat nu a putut ajunge pana pe orbita.
Pe forumurile online pasionatii de astronomie comenteaza evenimentul ca pe unul "obisnuit" pentru Agentia Spatiala Americana, mai ales ca in ultima vreme problemele tehnice au amanat lansarea inclusiv a rachetei Discovery. Internautii se intreaba, in gluma, daca nu cumva naveta care a ratat zborul va pica undeva in nordul africii.
Misiunea ratata acum era destinata colectarii de date stiintifice pentru a intelege mai bine reactiile dintre particulele atmosferice si efectul lor asupra climei Pamantului.