Test esuat cu rachete de croaziera, in nordul Rusiei. Ce s-a intamplat dupa ce o gradinita a devenit tinta

Dată publicare: 16-12-2015 09:07
Dată actualizare: 19-12-2015 07:22


racheta de croaziera, test esuat in Rusia

O racheta de croaziera ruseasca, lansata in cursul unui exercitiu militar, a cazut marti peste un imobil de locuit intr-un mic oras din regiunea Arhanghelsk, in nord-estul Rusiei.

Un test cu rachete de croaziera ar fi putut sa se transforme in tragedie in satul Nenoksa din nord-vestul regiunii Arhanghelsk. “Dupa lansare, racheta a deviat de la cursul ei initial”, au precizat oficialii din Ministerul Apararii, “prabusindu-se in apropierea satului Nenoksa”. Mai precis, a lovit chiar langa un bloc cu trei etaje, producand un incendiu. 

Cladirea adapostea si o gradinita, insa, din fericire, toti ocupantii imobilului au fost evacuati la timp. Nimeni nu a fost ranit iar daunele urmeaza sa fie acoperite de compania producatoare de armament care a realizat testul.

La 40 de kilometri de Nenoksa, in Severodvinsk, se afla una dintre cele mai importante baze militare rusesti si poligonul de testare pentru rachetele marinei ruse.

 

 

In aprilie, o racheta militara experimentala s-a prabusit imediat dupa decolare in aceeasi regiune, cazand intr-o zona nelocuita, fara sa faca victime sau pagube materiale.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO