O pictura rară a lui Winston Churchill, vândută de Angelina Jolie la un preț record

Dată publicare: 02-03-2021 12:02
Dată actualizare: 02-03-2021 20:15


O pictură rară realizată de Winston Churchill, aflată în colecția personală de artă a Angelinei Jolie, a fost vândută la licitație pentru prețul record de 11,5 milioane de dolari.

Pictura a fost oferită președintelui american Franklin D. Roosevelt în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a devenit cea mai scumpă pictură a fostului prim-ministru britanic vândută la licitație, conform CNN.

Lucrarea „Turnul Moscheei Koutoubia” a fost vândută pe 1 martie de Jolie Family Collection și prezintă umbrele lungi și tonurile calde ale unui apus de soare din Marrakech, Maroc, un subiect preferat de pictat al lui Churchill.

„Churchill a vizitat Marocul pentru prima dată în 1935, unde s-a îndrăgostit de calitatea luminii de acolo. Simțea că picturile lui din această țară sunt cele mai bune", a spus Nick Orchard, directorul departamentului de artă britanică modernă de la galeria Christie's, unde a avut loc licitația.

Pictura a fost vândută la un preț triplu față de cel estimat, de 2,5 milioane de lire sterline (3,5 milioane de dolari). Recordul anterior al lui Churchill a fost de 1,7 milioane de lire sterline (2,7 milioane de dolari) în 2014 la Sotheby's London.

Actorul Brad Pitt ar fi cumpărat scena apusului lui Churchill ca un cadou pentru Angelina Jolie în 2011. Cuplul s-a separat în 2016, după doi ani de căsătorie.

„Turnul Moscheei Koutoubia” este singurul tablou realizat de Churchill între 1939 și 1945, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Churchill a început să picteze în jurul vârstei de 40 de ani, în urma unui atac naval eșuat în timpul Primului Război Mondial, care l-a costat titlul de Prim Domn al Amiralității. Cu toate acestea, a fost prolific, producând peste 500 de lucrări în viața sa.


VIDEO PROTVPLUS.RO