O lună de la atacul Hamas asupra Israelului. Imaginile durerii din ultimele 32 de zile | FOTO
La Ierusalim, israelienii au organizat luni seară un priveghi pentru a marca 32 de zile de la atacul Hamas asupra Israelului, în care au fost ucise 1.400 de persoane, fiind aprinsă câte o lumânare pentru fiecare victimă.
Rudele celor decedați s-au adunat la Zidul Plângerii din Ierusalim pentru a marca o lună de doliu. Locul sfânt este considerat cel mai sacru loc în care evreii se pot închina. Au avut loc rugăciuni care au marcat prima lună de doliu, în conformitate cu tradiția evreiască.
„Nu avem alte modalități de a-i comemora decât prin rugăciuni, aprinzând lumânări și avându-i în suflet", a declarat Yossi Rivlin, care și-a pierdut doi frați în timpul masacrului de la un festival de muzică, în timpul atacului Hamas, relatează France Press.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
„Această unitate a națiunii israeliene, o simțim nu doar în casa noastră, ci în toată țara. Păcat că a trebuit să așteptăm acest moment. Este un moment teribil. Sper doar să nu uităm și să ne întoarcem la rutina noastră", a adăugat tânărul de 26 de ani.
Stând în fața unui steag israelian uriaș, cantorul-șef al armatei, Shai Abramson, a rostit o rugăciune pentru cei dispăruți, modificată pentru a include o binecuvântare pentru forțele de securitate care „au plătit cu viața lor pentru protejarea pământului israelian", relatează The Guardian.
Ceremonia a fost prima comemorare religioasă organizată la Zidul Plângerii de la 7 octombrie.
La ea a participat Benny Gantz, membru al cabinetului de război format de premierul Benjamin Netanyahu în urma atacului, cel mai sângeros pe care l-a suferit națiunea de la fondarea sa în 1948.