Franz Beckenbauer, fosta legenda a fotbalului german, acuzat de coruptie. Cazul are legatura cu organizarea CM 2006


Ultimul update: Duminica 04 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016 15:28
Categorie: Stiri externe
Franz Becknbauer

Procurorii elvetieni au confirmat faptul ca investigheaza cazul fostei legende a fotbalului german, Franz Becknbauer, pentru un caz de coruptie, dupa ce o informatie a aparut in mass-media. Becknbauer este acuzat de spalare de bani si abuz in serviciu.

Revista germana Der Speigel a dezvaluit ca autoritatile elvetiene au pornit o ancheta impotriva lui Backenbauer, fiind acuzat de spalare de bani si abuz in serviciu, procurorii Fifa confirmand joi dimineata faptul ca a inceput investigatia, relateaza The Independent 

In numele Biroului General al Avocatilor Elvetieni confirm faptul ca o ancheta e pe rol cu privire la subiectul pe care l-ati mentionat in investigatie”, a explicat o purtatoare de cuvant, intrebata despre acest comunicat aparut in presa.

Purtatoarea de cuvant a mai adaugat faptul ca mai multe detalii vor fi dezvaluite in curand.

Organizatorii Campionatului Mondial din 2006, condusi de Becknbauer, sunt investigati de catre procurorii elvetieni si de Comitetului Elvetian de Etica inca din februarie, dupa ce un referat de 361 de pagini a fost publicat de Federatia Germana de Fotbal, in incercarea de a argumenta cum s-au facut niste tranzactii insumand 6.7 milioane de euro, plus 10 milioane de franci elvetieni.

Beckenbauer a negat toate acuzatiile.

Sumele de bani au legatura cu numele unor oameni importanti din fotbal, precum Beckenbauer, Presedintele Fifa Sepp Blatter, broker-ul Fifa Mohamed bin Hammam, lista fiind incheiata de Robert Louis-Dreyfus, fostul actioner al agentiei elvetiene de marketing Infront si fost administrator Adidas.

Beckenbauer si alti 3 oficiali de rang inalt ai Campionatului Mondial din 2006 sunt cercetati de catre procurorii FIFA, inca din martie, fiind suspectati ca au primit mita.

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO