O firmă care produce mozzarella în laborator a obţinut o finanţare record pentru a se extinde la nivel global

O firmă care produce mozzarella în laborator a obţinut o finanţare record pentru a se extinde la nivel global
Getty

Un start-up din Berlin, care produce brânză de tip mozzarella şi ricotta fără ajutorul vacilor, a reuşit să strângă o finanţare record de la investitori interesaţi să profite de piaţa în creştere de alternative la produsele lactate de origine animală.

 

Start-up-ul Formo a informat luni că va utiliza cele 50 de milioane de dolari strânse cu prilejul unei runde de finanţare de tip Seria A, o sumă record pentru o companie europeană de tip foodtech, pentru a-şi extinde gama de produse cu tipuri de brânză maturată, precum cheddar şi gruyere. În plus, compania îşi va extinde şi tehnologia de fermentare.

"Vorbim despre un produs care trebuie să ajungă la o producţie de masă sau să fie produs în volume mari, aşa că acum lucrăm la majorarea producţiei. Vrem să ne extindem gama şi să fim siguri că putem acoperi aproape orice tip de brânză", a declarat Raffael Wohlgensinger, cofondatorul şi directorul general de la Formo.

Investitorii au început să direcţioneze fonduri spre o nouă generaţie de start-up-uri care încearcă să ofere plăcerea de a mânca brânză, fără impactul dăunător asupra mediului al creşterii animalelor în ferme. Companii precum Miyoko's Creamery din SUA şi Stockeld Dreamery din Suedia au strâns finanţare în ultimele săptămâni, în timp ce mari companii precum Oatly Inc văd în lactatele alternative o nouă frontieră pentru extindere.

Citește și
Impossible burger
iLikeIT. Cum arată hrana viitorului, preparată în laborator. ”Nu le vine să creadă că este atât de gustos”

 

Brânza de laborator conține proteine de lapte, dar nu de la vacă

 

Formo, cunoscută anterior sub denumirea Legendairy Foods GmbH, vrea să copieze acelaşi gust şi textura brânzei adevărate. Tehnologia sa de fermentare se bazează pe microbi pentru a crea proteinele care stau la baza brânzei.

"Produsele noastre conţin de fapt proteine de lapte, dar nu le obţinem de la o vacă. Le obţinem de la micro-organisme", precizează Britta Winterberg, cofondator şi director ştiinţific la Formo.

Compania germană vizează acum pieţele pentru care poate obţine rapid aprobările necesare din partea organismelor de reglementare. Printre aceste pieţe se numără Singapore, urmată de Israel, Orientul Mijociu şi, eventual Europa. Pentru că produsele nu conţin lactoză, ele vor fi deosebit de atractive pentru piaţa asiatică, unde intoleranţa la lactoză este mai răspândită, crede Britta Winterberg.

 

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Sandviciurile cu ton de la Subway nu conţin ton. Ce au descoperit analizele de laborator
Sandviciurile cu ton de la Subway nu conţin ton. Ce au descoperit analizele de laborator

Analize de laborator asupra sandviciurilor cu ton de la Subway comandate de New York Times nu au reuşit să identifice ADN de ton, relatează The Guardian.

iLikeIT. Cum arată hrana viitorului, preparată în laborator. ”Nu le vine să creadă că este atât de gustos”
iLikeIT. Cum arată hrana viitorului, preparată în laborator. ”Nu le vine să creadă că este atât de gustos”

iLikeIT. Hrana viitorului se prepară în laborator, chiar în zilele noastre. Și ce alt exemplu să analizăm, decât faimosul burger, atât de iubit în România.

Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială. Un nugget costă 50 de dolari
Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială. Un nugget costă 50 de dolari

Singapore şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, transmite Reuters.

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.