O fetiță a murit după ce o instanță a decis deconectarea ei de la aparate. Părinții au vrut să o mute la un spital din Roma
O fetiță pe nume Indi Gregory a murit, după ce o instanță din Marea Britanie a decis deconectarea ei de la aparate. Cazul copilei a făcut înconjurul lumii.
Indi, o fetiță în vârstă de opt luni, suferea de o afecțiune genetică mitocondrială incurabilă. Cazul ei a ajuns la Înalta Curte și la Curtea de Apel, scrie dailymail.co.uk.
Judecătorii au decis că fata ar trebui să fie deconectată de la aparate, dar săptămâna trecută Italia s-a implicat în acest caz și i-a dat cetățenie italiană ca părinții să o poată duce la un spital din Roma pentru tratament.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Încercarea lor a eșuat, însă, vineri, iar părinților li s-a spus că fata va fi deconectată de la aparate. Ea a murit duminică spre luni noaptea.
„Viața lui Indi a luat sfârșit la ora 01.45 dimineața. Soția mea, Clare, și cu mine suntem furioși, îndurerați și rușinați. Sistemul medical și judecătorii nu doar că i-au luat șansa de a trăi o viață mai lungă, dar i-au luat și demnitatea de a muri în casa familiei. Au reușit să ia trupul și demnitatea lui Indi, dar nu vor reuși niciodată să-i ia și sufletul. Am știut că era specială din ziua în care s-a născut, au încercat să scape de ea fără ca nimeni să știe, dar Clare și cu mine ne-am asigurat că va rămâne în memoria tuturor pentru totdeauna”, a transmis tatăl fetei.
Când a aflat de cazul ei, premierul italian Giorgia Meloni i-a oferit fetei cetățenia italiană, un spital de copii din Roma oferindu-se să îi administreze tratament. Părinții nu au reușit, însă, să treacă de decizia judecătorilor din Marea Britanie.