O femeie, care a dezvaluit ca este gay, a fost nominalizata pentru functia de prim-ministru in Serbia. Cine este Ana Brnabic

Ultima actualizare: 02-07-2017 07:41
ana brnabic
Getty

Aleksandar Vucic, presedintele Serbiei, a nominalizat-o pe Ana Brnbabic pentru functia de prim-ministru, fiind in postura de a deveni prima femeie care ocupa aceasta pozitie.

Aceasta decizie a fost laudata de catre Vest, dar politicienii conservatori sustin ca nominalizarea este un complot din partea Europei de Vest. Brnabic, care este o femeie de afaceri in varsta de 41 de ani, a studiat in SUA si Marea Britanie, si a facut public faptul ca este gay, relateaza The Independent

Miercuri, ea a tinut un discurs in Parlamentul sarb, fiind fata in fata cu oponentii, care vor decide prin vot noul govern si noul prim-ministru.

Privind acuzatiile care i-au fost aduse, ea a declarat: “Ma astept sa le primesc si in viitor. Voi raspunde prin adevar si fapte, ma voi apara cu demnitate. Am teluri mari. Sa lasam trecutul in urma”.

Brnabic le-a cerut parlamentarilor sa o sustina pentru “a moderniza societatea sarba” prin intermediul restructurii unei economii lente, sprijinind tinerii antreprenori pentru a nu mai parasi tara si prin reducerea cheltuielilor publice.

Dupa ce a fost nominalizata, a preferat sa nu comenteze atacurile legate de orientarea ei sexuala si l-a lasat pe presedintele Vucic sa faca declaratii pe aceasta tema.

Totusi, ea a spus pentru Vice Serbia: “Nu sunt purtatorul de cuvant al comunitatii LGBT. Nu vreau sa fiu etichetata despre un prim-ministru homosexual, la fel cum nici colegii mei nu vor sa fie caracterizati drept persoane heterosexuale. Vreau sa imi fac meseria cat mai bine”.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO