O companie care produce hârtie igienică intenționează să îşi fabrice produsele din fecale

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
hartie
iStock

O companie chineză care produce hârtie igienică şi şerveţele demachiante intenţionează să îşi fabrice fabrice produsele dintr-o materie primă mai puţin obişnuită: fecale de urs panda.

Centrul de Conservare şi Cercetare pentru Panda Uriaşi de la Chengdu (centrul Chinei) a semnat luni un acord cu compania producătoare de hârtie Qianwei Fengsheng din Sichuan, care permite acesteia din urmă să recicleze fecale de panda şi resturi alimentare de la cele trei baze ale centrului din Dujiangyan, Wolong şi Bifengxia, scrie Agerpres

Potrivit lui Huang Yan, cercetător în cadrul centrului, un panda adult consumă între 12 şi 15 kilograme de bambus în fiecare zi şi produce peste 10 kg de fecale bogate în fibre după absorbţia fructozei din bambus.

Urşii panda produc, de asemenea, circa 50 de kilograme de deşeuri alimentare zilnic, deoarece scuipă bambusul după ce l-au mestecat sau pur şi simplu îl lasă nemâncat. În trecut, aceste resturi şi bălegarul erau aruncate sau folosite pentru îngrăşăminte.

Pentru a transforma bambusul în hârtie, este necesar să descompunem fructoza şi să extragem fibrele pe care urşii panda le pot produce prin digestie, a declarat Yang Chaolin, preşedintele companiei menţionate.

Compania va colecta materia primă la fiecare trei - şapte zile. Aceasta va fi fiartă şi pasteurizată la temperaturi ridicate înainte de a fi transformată în hârtie de uz casnic, explică Zhou Chuanping, manager general adjunct la Qianwei Fengsheng.

"Pentru a asigura siguranţa, hârtia va fi supusă testării pentru bacterii înainte de a intra pe piaţă", adaugă Zhou.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO