Nuntile false, la mare cautare in Argentina. Motivul pentru care nuntasii platesc ca sa se distreze alaturi de nuntasi

Dată publicare: 09-11-2015 08:05
Dată actualizare: 12-11-2015 06:58


Institutia casatoriei nu prea mai are valoare pentru tinara generatie. Asa explica sociologii succesul unui gen ciudat de petrecere, care are mare succes in Argentina si, mai nou, in alte tari.

Totul se desfasoara ca o nunta, cu schimb de juraminte si verighete, dupa care urmeaza "masa si dansul". Numai ca insurateii sunt actori profesionisti, iar nuntasii platesc ca sa se distreze la aceasta "nunta falsa".

O mireasa emotionata, imbracata in rochia alba, isi asteapta cu nerabdare alesul. Fata se afla deja in fata celui care urmeaza sa oficieze cununia. Cand suspansul, atent cantarit, ajunge la apogeu isi face apritia si mirele, cu... yachtul!

Navigatorul isi imbratiseaza iubita, chipurile, pentru prima data, dupa ce ar fi cerut-o in casatorie, online, cand el strabatea mari si oceane. Apoi, sunt declarati sot si sotie.

Totul este, insa, doar o simulare. Mirii sunt actori profesionisti, iar invitatii sunt, de fapt, spectatori care au platit ca sa participe la "nunta falsa". Chiar asa, "Falsa boda" se numesate compania argentiniana care organizeaza asemenea distractii bizare.

De data aceasta, reprezentatia nuptiala a fost oferita la un club de yachting. Iar "insurateii" si-au jucat rolul pana la capat. Dupa ce au schimbat juramintele, au insufletit petrecerea.

Camila Zuleta, actrita: "E diferit de ce se intampla intr-o sala de teatru, cand oamenii ii urmaresc pe actorii de pe scena. Noi suntem in mijlocul publicului."

In mai putin de doi ani, nuntile false au cucerit Argentina si au trecut de hotarele tarii. Si rusii au importat modelul

Martin Acerbi, fondator "Falsa boda": "Tuturor ne plac nuntile, dar foarte putini se mai casatoresc astazi. Ceea ce oferim noi se potriveste perfect cu aceasta tendinta. E alternativa perfecta. Participi alaturi de prieteni la o nunta, iar la sfarsitul petrecerii te duci acasa fara sa se fi schimbat ceva in viata ta".

Intr-adevar, in Argentina papei Francisc numarul cununiilor in stil clasic, cu juraminte schimbate in fata altarului, a scazut cu 60 la suta in ultimele doua decenii. Biserica insa e indignata de spectacolele care iau peste picior ritulalul religios.

Alejandro Russo, reverend: "Aceasta nunta falsa pare un nonsens. E o minciuna, dar, in mod ironoic, o minciuna costisitoare, la care platesti ca sa participi"

Barbat: "Cred ca e o petrecere unica. E grozav, barbatii poarta smoking, femeile - rochii lungi."

Sociologii explica ca aceste nunti regizate arata, de fapt, ca tanara generatie nu prea mai pune pret pe institutia casatoriei.


VIDEO PROTVPLUS.RO