Noul George Bush din politica SUA. Stranepotul si nepotul presedintilor, singurul din dinastie care a castigat din prima

05-11-2014 16:25


Dinastia Bush

Inca un George Bush, George P. Bush, stranepotul si nepotul celor doi presedinti americani cu acelasi nume, a fost ales marti in Texas (sud) in postul de "land commissioner", o functie putin cunoscuta dar puternica, relateaza AFP.

George Prescott Bush, in varsta de 38 de ani, a fost ales pentru un mandat de patru ani in acest post, cel mai vechi mandat electiv din istoria Texasului.

Tanarul avocat de la Fort Worth este, de asemenea, primul din dinastia Bush care obtine victoria in alegeri prima data cand candideaza, noteaza presa americana.

El este fiul fostului guvernator al Floridei Jeb Bush, unul dintre posibilii pretendenti republicani la Casa Alba in 2016.

Bunicul sau, fostul presedinte George H. W. Bush, a fost reprezentant al Texasului, iar unchiul sau, fostul presedinte George W. Bush, a fost guvernatorul statului.

Creat de republica Texas dupa revolutia pentru independenta din 1836, postul de "land commissioner" a existat inaintea celui de guvernator.

Titularul postului gestioneaza, in prezent, miliarde de dolari, reprezentand bunuri, investitii si drepturi de minerit in acest bogat stat petrolier.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO