Noua filmare socanta de propaganda ISIS. Doi baieti occidentali executa prizonieri ai extremistilor, "soldat si spion"

16-05-2016 12:00

copii ISIS

Gruparea terorista ISIS a difuzat duminica o inregistrare video de propaganda in care doi copii francezi par sa execute doi prizonieri, relateaza

 Le Parisien in editia sa electronica. In inregistrarea video de 14 minute, denumita "Pe urmele tatalui meu", apare un copil care se prezinta ca fiind fiul unui jihadist francez ucis. De asemenea, el afirma ca a trait in Franta. Cu toate acestea, cetatenia sa nu a fost confirmata din surse oficiale, relateaza Le Parisien.

De asemenea, baiatul apare antrenandu-se cu o pusca de asalt si ii da sfaturi unui alt copil mai mic decat el care, potrivit specialistului Romain Caillet, este fratele sau.

In inregistrare baiatul cel mare trage asupra unor tinte pe care sunt agatate imaginile mai multor sefi de stat, precum Vladimir Putin, Bashar Al-Assad si Francois Hollande.

Inregistrarea video se incheie cu o scena in care copiii indreapta o arma de foc in directia a doi prizonieri legati la ochi. Montajul filmului sugereaza ca cei doi copii ii executa in cele din urma pe prizonieri.

Difuzarea unor inregistrari video cu copii calai nu este o premiera din partea Stat Islamic. In martie 2015, gruparea jihadista a publicat un film asemanator cu un copil francez in varsta de zece ani.

Sursa: Le Parisien


VIDEO PROTVPLUS.RO