Nord-coreenii care fura orez sau urmaresc programe sud-coreene sunt executati in public. Locurile in care se petrec crimele

Ultima actualizare: 25-07-2017 06:52
corea de nord
Getty

Plutonul de executie al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, impusca mortal oamenii chiar in incinta scolilor, drept pedeapsa pentru furt, prostitutie sau pentru vizionarea programelor TV sud-coreene, conform relatarilor celor care au fugit din tara.

Martorii sustin ca gardienii nord-coreeni, cateodata, isi omorau victimele in bataie din cauza faptului ca “nu ar fi meritat sa iroseasca gloantele”. Executiile au loc, de asemenea, si in bazaruri sau pe malul apelor, fiind ucisi cei care fura orez sau cupru, relateaza Daily Mail

In raportul realizat de catre un ONG, TWJG, se precizeaza faptul ca au fost intervievati 375 de dezertori nord-coreeni, in decursul a doi ani. In acest document e specificat faptul ca initierea unei executii poate fi influentata si de o reputatie “proasta” pe care o are familia celui inculpat sau de campaniile guvernamentale care vor sa descurajeze un anumit comportament.

Autoritatile de la Phenian au respins acuzatiile privind incalcarea drepturilor omului, sustinand ca cetatenii nord-coreeni sunt protejati de constitutie si acuza SUA ca fiind statul cu cea mai mare rata de incalcare a drepturilor omului din lume.

Membrele ONU au cerut Consiliului de Securitate, in 2014, sa ia in considerare reclamarea Coreei de Nord, implicit si pe liderul ei, la Curta Penala Internationala pentru crime produse impotriva umanitatii.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO