Noile tendinte in telefonia mobila, prezentate la targul de la Barcelona

Ultima actualizare: 17-08-2012 00:50

"Mai ieftine si inteligente". Aceasta pare sa fie deviza cu care au pornit la drum gigantii din telefonia mobila, stransi zilele acestea la Barcelona, la cel mai mare targ de profil din lume.

Multe din produsele echipate cu tehnologie ultimul racnet au devenit accesibile pentru toate buzunarele, spun producatorii.

Dar si clientii mai pretentiosi au ce vedea.

Peste 1.300 de companii din intreaga lume, inclusiv liderii de pe piata, sunt pregatiti sa-i uimeasca pe consumatori cu noile gadgeturi, gandite ca pentru o lunga recesiune.

De la sisteme de operare noi, pana la asa numitele "telefoane inteligente", marii operatori de telefonie mobila sunt pregatiti sa infrunte criza cu propria arma: inovatia.

Nu degeaba sloganul din acest an, propus de organizatori, a fost "Viziune in actiune"!

Asteptat de lumea intreaga, raspunsul Microsoft la iPad-ul lansat la inceputul acestui an, a fost in sfarsit prezentat oficial la Barcelona. Va fi lansat pana la sfarsitul anului in magazine, anunta increzator producatorul.

Pe noua piata a tabletelor - PC dau semne ca vor intra insa mai multi giganti ai telefoniei mobile, in frunte si cu grupul sud-coreean Samsung, care prefera sa pastreze misterul... cel putin deocamdata.

Desi miscarile par sa fie destul de prudente, producatorii axandu-se pe productia de masa, la un pret accesibil, companiile mari si-au anuntat deja intentia de a patrunde, pana la sfarsitul anului, pe piata computerelor-tableta. Printre ei, si gigantul Nokia, care a anuntat o surpriza. Nu un nou model de telefon, ci un sistem de operare, MeeGo, in parteneriat cu Intel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO