Noi informaţii despre dispariţia misterioasă, din urmă cu 3 ani, a unuia dintre cei mai bogaţi germani

Ultima actualizare: 24-02-2021 14:42

Noi informaţii descoperite de presa germană aruncă o cu totul altă lumină asupra dispariţiei misterioase, din urmă cu 3 ani, a unuia dintre cei mai bogaţi germani, co-proprietarul grupului Tengelmann.

Oficial, pe acesta l-a înghiţit parcă pământul în Alpii Elveţieni unde schia. Însă mai multe anchete au scos la iveală că în poveste sunt implicate o amantă rusoaică şi, posibil, activităţi de spionaj.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 aprilie 2018, Karl-Erivan Haub a ieşit pe Matterhorn, la frontiera elvețiano-italiană, ca să se antreneze pentru tradiționala competiție Patrula Ghețarului. Era considerat un performer în schi-alpinism și lua parte, de mulți ani, la cursa organizată de armata elvețiană, pe o distanță de 53 de km. Câțiva martori l-au văzut coborând din funicular. A fost ultimul semn de viaţă.

Zeci de salvamontişti au pornit în căutarea sa, cu echipe de sol, câini, tehnică de cercetare a lavinelor, dar şi elicoptere dotate cu camere cu termoviziune. Căutările au fost oprite după o săptămână, salvatorii considerând că Haub s-a prăbușit în cursul antrenamentului. Dar nici operaţiunea de recuperare a trupului nu a dus la niciun rezultat. Fratele lui Karl-Erivan Haub a angajat detectivi particulari, în paralel cu ancheta oficială.

Liv von Boetticher, RTL Reporter: ”La doar câteva zile după dispariţie, investigatori particulari au descoperit primele indicii că ar putea fi altceva decât un accident montan”.

Detectivii au aflat că dispărutul era de mulţi ani în strânsă legătură cu o anumită Veronika E. din Sankt Petersburg. Este de altfel ultima persoană pe care a sunat-o înaintea dispariţiei. Potrivit unor surse din cercurile de spionaj, femeia este agent rus.

Liv von Boetticher, RTL Reporter: ”Angajaţii hotelului de unde familia coordona căutările au observat două persoane dubioase. Când le-au fost verificate paşapoartele, s-a constatat o legătură cu serviciile secrete ruseşti”.

Ulrich Reitz, expert economic: ”Dacă legăturile cu serviciile secrete ruseşti se confirmă, asta nu pică deloc bine afacerii Tengelmann.

Ce şi-ar fi dorit ruşii de la un un om de afaceri german?

Frederik Pleitgen, corespondent CNN, specialist în Rusia: ”Să faci rost de informaţii despre strategiile marilor corporaţii, dar posibil şi să influenţezi anumite evoluţii, dacă ai pârghii pentru a pune presiune pe cineva cu o asemenea poziţie influentă”.

În afara daunelor suferite de imaginea companiei şi firmele asociate, confirmarea acestor suspiciuni poate avea consecinţe mult mai ample.

Ulrich Reitz: ”Suspiciunea implicării unui serviciu secret poate determina tribunalul din Koln să amâne indefinit eliberarea unui certificat de deces pentru Karl-Erivan Haub, care nu a fost declarat mort în tot acest timp”.

Astfel, familia lui Karl-Erivan Haub, ca principal acţionar, continuă să aibă ultimul cuvânt în compania fondată în 1867. Grupul are peste 88.000 de angați în comerţul cu amănuntul, în toată Europa. Averea familiei este estimată la 4 miliarde şi jumătate de euro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO