Niciun foc de armă nu s-a tras în lupta dintre China și India. Soldații s-au bătut cu pietre

17-06-2020 17:44


Niciun foc de armă nu a fost tras în conflictul care a avut loc între forțele indiene și chineze, de luni noaptea, de-a lungul graniței cu China, în urma căruia 20 de oameni au murit.

 

Lupta corp la corp dintre soldații chinezi și indieni a durat ore întregi, pe un teren abrupt, cu bare de fier, stânci, dar și cu pumnii, scrie The Guardian.

Și niciuna dintre părți nu a avut arme de foc. Cei mai mulți dintre soldații uciși în ceea ce a fost cea mai gravă luptă dintre India și China în ultimii 60 de ani și-au pierdut un picior sau au fost doborâți de pe coama îngustă a muntelui Himalaya, plonjând în gol spre moarte.

India s-a arătat șocată după pierderea a cel puțin 20 de soldați pe granița disputată cu China, unde fotografii ale președintelui chinez, Xi Jinping au fost arse în orașe indiene.

În primele sale comentarii publice despre dispută, premierul Narendra Modi a țiut două minute de reculegere pentru soldații uciși și a spus că India își va „apăra fiecare piatră, fiecare centimetru al teritoriului său”.

Aș dori să asigur națiunea că sacrificiul falcanilor noștri [soldații] nu va fi în zadar”, a spus Modi într-o o ședință televizată a miniștrilor Indiei. „Pentru noi, unitatea și suveranitatea țării sunt cele mai importante.”

La o zi după ce au apărut rapoartele privind „violența” din Himalaya de vest, publicațiile de știri indiene au început să dea numele victimelor, iar o imagine clară a început să se creeze despre lupta de luni noaptea de pe crestele abrupte muntoase.

Conflictul a izbucnit după ce o patrulă de soldați indieni a întâlnit trupe chineze într-o secțiune abruptă a regiunii muntoase. Indienii spun că au crezut că acea zonă fusese părăsită de Armata de Eliberare Populară (PLA), în conformitate cu un acord din 6 iunie, au spus surse din Delhi.

Guvernul indian a susținut că a fost o ambuscadă „premeditată” asupra trupelor lor, pusă la cale de către forțele PLA.

Cele două armate au început să lupte corp la corp - fără ca nimeni să fie înarmat cu arme de foc, în conformitate cu tradițiile existente de zeci de ani, care ar trebui să împiedice posibilitatea declanșării unui conflict nuclear.

Apoi, un ofițer comandant indian a fost împins de pe creasta îngustă și a căzut în defileul de jos, murind  pe loc.

Potrivit unor surse guvernamentale indiene, întăririle din partea indiană au fost chemate de la un post aflat la aproximativ 2 km distanță, iar, în final, aproximativ 600 de bărbați se luptau cu pietre, tije de fier și alte arme improvizate într-un întuneric aproape total, timp de 6 ore.

Cel puțin patru soldați indieni sunt acum în stare critică. Presa din India au citat surse de informații care susțin că până la 50 de soldați chinezi ar fi fost uciși în lupta corp la corp. În schimb, postul CCTV din China nu a menționat marți confruntarea de la frontieră.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57