Țara în care COVID-19 este total scăpat de sub control. Peste 2.000 de oameni mor zilnic

Ultima actualizare: 17-06-2020 12:25
coronavirus
Getty

Bilanţul epidemiei de coronavirus în India a ajuns la 2.000 de morţi pe zi, totalul fiind de 11.903 de decese, conform noilor date oficiale făcut publice miercuri.

Creşterea este determinată în special de revizuirea cifrelor la Mumbai, cel mai afectat oraş, care a adăugat 832 de morţi la bilanţul zilnic din cauza "erorilor" la numărarea victimelor. Capitala New Delhi, unde situaţia sanitară s-a degradat, a înregistrat la rândul său 400 de decese în 24 de ore.

Cu o zi în urmă, bilanţul oficial al morţilor cauzate de virus era de 9.900 în India. Numărul este considerat subevaluat, dar rămâne în continuare departe de bilanţurile victimelor din Europa Occidentală sau SUA.

Confruntat cu o economie în dificultate, premierul Narendra Modi a ridicat la începutul lunii cele mai multe dintre măsurile draconice de izolare impuse la sfârşitul lui martie celor 1,3 miliarde de indieni pentru a limita răspândirea bolii COVID-19. Unele restricţii au rămas în vigoare.

Departe de vârful pandemiei

 

Însă ieşirea din izolare are loc în contextul în care epidemia nu dă încă semne de diminuare în India, care înregistrează acum circa 11.000 de noi cazuri confirmate pe zi, iar totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 354.065.

În faţa virulenţei crizei sanitare, Tamil Nadu (sud), unul dintre cele mai afectate state din India, alături de Delhi şi Maharashtra, a dispus reluarea măsurilor de izolare în capitala regională Chennai în a doua jumătate a lunii iunie.

Experţii estimează că vârful epidemiei în India nu va fi atins decât peste câteva săptămâni, sistemul de sănătate al ţării fiind deja depăşit de afluxul de persoane infectate cu virusul.

500 de vagoane de tren, transformate în spitale

 

Circa 500 de vagoane ale căilor ferate indiene vor fi echipate cu dispozitive medicale pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

În acestea urmează să fie amplasate circa 8.000 de paturi, după ce capacitatea spitalelor din capitala New Delhi a fost depăşită în urma numărului mare de îmbolnăviri, potrivit Agerpres.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO