Conflict militar. 20 de soldați indieni au murit după o luptă cu trupele Chinei

Ultima actualizare: 16-06-2020 21:32
soldati india
Getty

Cel puțin 20 de soldați indieni au murit într-un incident care a avut loc de-a lungul graniței cu China, au anunțat autoritățile din New Delhi, citate de BBC.

Inițial, oficialii indieni au anunțat decesul a trei soldați.

Potrivit Russia Today, Beijingul susține că incidentul a avut loc după ce forțele indiene au trecut frontiera și ar fi tras asupra trupelor chineze.

Astfel, un ofițer al armatei indiene și doi soldați au fost uciși într-o confruntare cu trupe chineze, luni seara, în Valea Galwan, a informat presa locală.

Sunt primele astfel de decese în zona de frontieră dintre India și China din ultimii 45 de ani, transmite Guardian.

În prezent, oficiali militari din ambele țări se întâlnesc pentru a lămuri situația, potrivit unei declarații militare, citată de media indiană.

Timp de câteva săptămâni, trupele indiene și chineze au fost într-o așteptare tensionată, în mai multe puncte de-a lungul liniei de control din estul Ladakh, care face parte din Kașmir, controlată de India.

Câteva sute de soldați chinezi și indieni s-au confruntat într-o scurtă luptă la începutul lunii mai. Armata indiană a trimis întăriri la acea vreme, inclusiv vehicule militare și artilerie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO