NATO desfasoara exercitii militare in Marea Neagra. "Ne aflam aici ca sa va simtiti in siguranta"
Sunt in plina desfasurare manevre NATO in apele internationale ale Marii Negre, la care participa si fregata romaneasca ''Regina Maria''.
"Ne aflam aici ca sa va simtiti in siguranta". Este mesajul transmis tarilor membre din flancul estic al Aliantei, nelinistite de comportamentul tot mai imprevizibil al Rusiei. Kremlinul insa a descris drept "actiuni de intimidare" aceste exercitii navale. Iar de la Washington, Londra si Bruxelles au venit noi acuzatii la adresa Moscovei.
Fregata italiana anti-submarin Aliseo, in plin exercitiu care simuleaza un atac cu mici ambarcatiuni, menit sa testeze strategia de aparare a fortelor NATO. Cam la 450 de kilometri de aici se afla Crimeea, anexata de Rusia, de la Ucraina, anul trecut. Acolo este stationata si Flota rusa a Marii Negre".
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Moscova a numit aceste manevre "jocuri agresive de razboi"; si a anuntat ca armata rusa raspunde prin exersarea unor scenarii de atac asupra navelor aliate.
"Am intalnit nave rusesti si avioane rusesti. Iar unele dintre aceste avioane chiar au survolat vasele noastre", a spus comandantul NATO Mario Giancarlo Lauria.
Mai mult, Kremlinul a avertizat ca prezenta NATO in apropierea granitelor rusesti "poate avea consecinte serioase" pentru reglementarea conflictului din Ucraina. "Hotul striga hotii" - vine, mai departe, replica din Occident
"Actiunile presedintelui Putin, anexarea ilegala a Crimeii si folosirea trupelor ruse pentru destabilizarea estului Ucrainei, submineaza fundamental securitatea natiunilor suverane din estul Europei", a spus britanicul Philip Hammond.
"Am remarcat si inca remarcam o prezenta a Rusiei in estul Ucrainei si un sprijin puternic pentru separatisti. Livreaza echipamente, forte militare, antrenament militar", a spus secretarul general al NATO.
Chiar daca rebelii au retras de pe linia frontului, intr-o anumita masura, armamentul greu, asa cum cer acordurile de la Minsk, NATO insista sa afle unde sunt duse aceste echipamente.