Motivul pentru care un migrant periculos se luptă în instanță să rămână în Marea Britanie

06-08-2019 22:49

Poliția britanică

Un somalez în vârstă de 30 de ani, cu grave antecedente penale, e pe punctul de a fi deportat din Marea Britanie. Avocații lui susțin, însă, că o astfel de hotărâre ar echivala cu o încălcare a drepturilor omului.

Bărbatul, identificat drept M.S, a ajuns în această situație după ce alte două decizii judecătorești ce i-au permis să rămână pe teritoriul britanic au fost întoarse de Curtea de Apel.

Avocații lui M.S. susțin că el nu poate fi trimis înapoi în Mogadishu, Somalia, deoarece face parte dintr-o comunitate minoritară și ar putea fi persecutat. Deportarea lui ar contravine articolului 3 din Legea Drepturilor Omului, care prevede că „nimeni nu poate fi supus torturii, tratamentului și pedepselor inumane și degradante”, consideră ei.

Oficiali consultați de Daily Mail susțin că migrantul și-ar putea păstra dreptul de a rămâne în Marea Britanie deși, în mod evident, este un pericol pentru comunitate.

Judecătorii urmează să se pronunțe acum, la capătul unui process ce durează de cinci ani.

M.S. a fost condamnat de 18 ori, în perioada ianuarie 2006 – septembrie 2015. Printre altele, el a fost găsit vinovat de infracțiuni asupra vieții și proprietății, fraudă, ultraj, atacuri asupra unor persoane, infracțiuni legate de consumul și traficul de droguri.

El a ajuns în Marea Britanie, împreună cu mama și șase frați, în 2002. Avea atunci 13 ani. Cu toții fugiseră din Somalia din cauza războiului civil.

În 2011, toți în afară de el, care avea deja antecedente penale, au primit statut de azilant. Un an mai târziu a primit și el. Peste trei ani a pierdut acest statut.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO