Motivul pentru care mii de turiști nu au putut vizita vineri muzeul Luvru
Muzeul Luvru din Paris a fost închis, vineri, toată ziua din cauza protestelor, spre nemulţumirea miilor de turişti veniţi special să viziteze expoziţiile din cel mai celebru muzeu al lumii.
Câteva zeci de oameni au blocat intrarea, nemulţumiţi de proiectul de reformă a pensiilor propus de guvernul francez.
Unii dintre vizitatori s-au declarat solidari cu protestatarii, dar cei mai mulţi au fost deranjaţi că trebuie să-şi schimbe planurile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Zeci de sindicalişti parizieni au blocat intrarea în celebra curte a muzeului Luvru, în semn de protest faţă de planurile guvernului francez de a reforma sistemul de pensii. Manifestaţia nu a fost pe placul multor turişti veniţi din toate colţurile lumii.
Vizitator din SUA: "Cred că e-n regulă dacă vor să protesteze, dar nu ar trebui să blocheze planurile celor care au venit până aici să vadă o expoziţie a operelor lui Leonardo, aşa că e foarte neplăcut".
Gerhard Jehle, vizitator din Germania: "E o mare dezamăgire, mi-am investit energia, am plătit biletul şi am fost greşit informat despre amploarea grevei. Nu înţeleg cum s-a întâmplat aşa ceva, transportul public nu funcţionează... sindicatele trebuie controlate cu o mână de fier".
Printre turiştii întorşi din drum la porţile muzeului Luvru au fost şi unii care au ţinut partea protestatarilor.
Marcelo Campaño, vizitator din Argentina: "E o încurcătură, aveam bilete pentru astăzi... Pe de altă parte, înţelegem cererile sindicaliştilor şi dorinţa lor de a se lupta cu politicile neoliberale ale acestui guvern. Aşa că suntem solidari cu ei şi ne vom întoarce în altă zi".
Luaţi la rost de vizitatori, angajaţii muzeului susţin că nervii oamenilor sunt justificaţi, dar de vină pentru situaţie sunt guvernanţii.
Mehenna Belaïd, angajat muzeu: "Înţelegem furia vizitatorilor, dar aceşti nervi ar trebui direcţionaţi către guvernul care încearcă să ne forţeze să acceptăm reforma pensiilor".
Protestele au izbucnit la începutul lunii decembrie şi au paralizat transportul public în marile oraşe franceze, au întrerupt programul instituţiilor publice şi au afectat inclusiv programul de vizitare la Turnul Eiffel.