Motivul incredibil pentru care deținuții americani încearcă să se infecteze cu coronavirus
Deţinuţi din închisori din comitatul Los Angeles încearcă să se infecteze cu noul coronavirus, în speranţa de a fi eliberaţi, indică o înregistrare video şi o serie de dovezi strânse din penitenciare, a anunţat luni şeriful local Alex Villanueva.
În înregistrarea video se vede cum mai mulţi deţinuţi beau dintr-un recipient contaminat de un coleg infectat cu SARVS-Co-2, care poate provoca boala COVID-19, şi apoi îl ascund.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Surse din poliţie au menţionat că un deţinut cu sarcini administrative a fost bătut de alţi deţinuţi după ce a aruncat obiecte despre care se credea că erau contaminate cu virusul.
De la declararea pandemiei, 357 de deţinuţi din închisorile din comitatul Los Angeles au fost testaţi pozitiv pentru noul virus, acest număr triplându-se practic din 30 aprilie, când erau înregistrate 115 cazuri.
Dintre cei 357, 117 sunt complet recuperaţi şi 222 încă bolnavi, iar 18 dintre cei testaţi pozitiv au fost eliberaţi.
Biroul şerifului a instituit un nou protocol prin care sunt testaţi toţi noii veniţi, indiferent de simptome.
Deținuții reclamă că nu sunt testați, chiar dacă au simptome
În plus, ca răspuns la pandemie, populaţia din închisorile din comitat a fost redusă semnificativ, de la circa 17.000 persoane în mod obişnuit la 11.723, vinerea trecută, conform datelor de la biroul şerifului.
Unii critici afirmă însă că autorităţile locale nu au făcut suficient în acest sens.
Un grup de deţinuţi au iniţiat o acţiune în justiţie, susţinând că locatarii penitenciarelor nu sunt testaţi chiar dacă au simptome şi nu dispun de suficient spaţiu pentru distanţarea fizică şi nici măcar de suficient săpun sau de un mod sigur de a se usca pe mâini.