Minoritățile etnice din Anglia, de două ori mai expuse în fața coronavirusului

Ultima actualizare: 02-06-2020 21:15
coronavirus salvare anglia
Getty

Un studiu oficial realizat în Anglia a arătat că persoanele asiatice și cele de culoare sunt mult mai expuse în fața Covid-19, scrie Reuters.

În cazul acestora, riscul de a muri din cauza noului coronavirus este cu până la 50% mai ridicat, susțin cercetătorii britanici!

Studiul a fost realizat de Public Health England (PHE) și se referă la minoritățile etnice care trăiesc în această țară.

El a fost realizat după ce Organizația Națiunilor Unite a atras atenția asupra ”impactului devastator” pe care l-a avut pandemia în rândul acestor comunități.

Persoanele cu origini în Bangladesh sunt de două ori mai expuse decât britanicii albi. Alți locuitori sosiți din Asia, chinezi, indieni sau pakistanezi, au un risc de 10% până la 50% mai mare, la fel cum se întâmplă cu persoanele de culoare și cu cele cu origini caraibiene, susțin autorii studiului.

Potrivit PHE, cea mai mare disparitate a fost observată la riscul raportat la categoriile de vârstă. Persoanele de peste 80 de ani sunt de 70 de ori mai expuse în fața virusului, decât cele sub 40 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO