Operațiune de salvare uluitoare în Marea Britanie. Român rănit după ce a sărit în mare de la 60 de metri înălțime

Ultima actualizare: 02-06-2020 20:25
Operațiune de salvare uluitoare în Marea Britanie. Român rănit după ce a sărit în mare de la 60 de metri înălțime
Dorset Echo

Un român a fost grav rănit după ce a sărit în mare de pe o stâncă, de la 60 de metri înălțime, în Marea Britanie. Operațiunea de salvare a fost una extremă, întrucât pe plajă se aflau mii de oameni și se întâmplau mai multe inciente, în același timp.

 

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, despre care Ambasada României la Londra a confirmat marți că este cetățean român, a sărit duminică de pe stânca Durdle Door, din Dorset, încurajat de miile de oameni adunați pe plaja de dedesubt, scrie Dorset Echo.

Alături de el, alte trei persoane au fost încurajate în același mod să sară de la 60 de metri înălțime de mulțimea care îi fluiera și îi filma.

Cel mai probabil, cei patru bărbați care au sărit, unul după altul, erau băuți, unul din salvatori spunând că primul scos din apă, în stare de conștiență, ”părea intoxicat”.

La operațiunea de salvare au participat zeci de oameni, unii sărind în mare încă de când au realizat că persoanele de pe stâncă se vor arunca de la înălțime.

Ulterior, au fost chemate la fața locului forțe impresionante ale Gărzii de Coastă: trei elicoptere, mai multe ambarcațiuni, ambulanțe și mașini de poliție.

Misiunea a fost extrem de dificilă, întrucât forțele de ordine se confruntau în același timp cu cinci incidente, în același loc, din care trei grave: o bătaie între mai multe persoane băute, un incendiu izbucnit de la un grătar și cei trei bărbați care s-au aruncat de pe stâncă.

Intervenția elicopterelor a fost îngreunată de prezența miilor de persoane de pe plajă.

Un purtător de cuvânt al echipei de salvare de la Garda de Coastă din Lulworth a spus că a fost „o după-amiază pe cre nimeni din echipa noastră nu o va uita prea curând”.

 

Ce spune MAE

 

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marţi, că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în 30 mai, în Dorset, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

”Potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale prin intermediul Biroului Ataşatului pentru Afaceri Interne din cadrul ambasadei, printre persoanele afectate în acest incident se află şi un cetăţean român. Acesta a fost transportat în stare gravă la o unitate medicală pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, starea cetăţeanului român fiind stabilă la acest moment”, a arătat MAE.

MAE a precizat că Ambasada României la Londra este în dialog cu autorităţile locale şi cu familia persoanei respective, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în funcţie de solicitări.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO