Ministrul maghiar al Apărării: ”Ungaria îşi modernizează armata cu drone kamikaze”
Ungaria îşi modernizează forţele armate cu muniţie de croazieră, cunoscută sub numele de drone kamikaze - a anunţat vineri, la Băile Tuşnad, ministrul ungar al apărării.
În cadrul celei de-a 32-a ediţii a Universităţii Libere de Vară şi Taberei Studenţeşti de la Bálványos, Kristóf Szalay-Bobrovniczky a luat cuvântul la dezbaterea intitulată "Pacea necesită forţă! - După summit-ul NATO", declarând că dezvoltarea forţelor armate ungare, inclusiv dezvoltarea de echipamente, progresează într-un ritm alert, relatează MTI, potrivit News.ro.
El a explicat că forţele armate ungare se află într-un proces de transformare completă a armamentului, început în ultimii 6-8 ani, care urmăreşte înlocuirea resturilor tehnologiei sovietice depăşite.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Dezvoltarea forţelor armate ungare are acum o orientare europeană, mai precis germano-franceză. În 2021, Ungaria a fost cel mai mare cumpărător al industriei germane de apărare, depăşind Statele Unite, iar anul trecut a fost al doilea cumpărător, după Ucraina, cu aproximativ 1 miliard de euro, a detaliat Kristóf Szalay-Bobrovniczky.
Dezvoltarea dotării tehnice continuă – a spus el - adăugând că Ungaria, pe baza învăţămintelor militare ale războiului ruso-ucrainean, a decis să achiziţioneze un nou mijloc de înaltă tehnologie, bazată pe tehnologie israeliană şi fabricat în coproducţie germano-israeliană, aşa-numitele rachete de croazieră.
Ministrul a declarat presei publice: Ungaria cumpără de la conglomeratul Rheinmetall – UVision drone foarte moderne, care au o capacitate de atac de înaltă precizie şi pot fi retrase în absenţa unei ţinte.
“Dezvoltarea forţelor armate continuă însă şi în alte domenii, vom completa armata profesionistă cu o componentă de protecţie a teritoriului, astfel încât apărarea ţării nu le mai revine exclusiv militarilor profesionişti dotaţi cu echipamente de înaltă tehnologie, prezenţi la bazele militare, ci se va înfiinţa şi o componentă de protecţie a obiectivelor de fond cu rezerviştii prezenţi, sub forma unei organizări capilare, în toate subunităţile administrative ale ţării” – a declarat ministrul apărării.