Ministru rus: Acţiunile SUA şi NATO în Europa contribuie la creşterea ameninţării militare

Dată publicare: 27-04-2021 12:25
Dată actualizare: 27-04-2021 12:28


Ministru rus: Acţiunile SUA şi NATO în Europa contribuie la creşterea ameninţării militare

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a afirmat marţi că acţiunile SUA şi ale alianţei nord-atlantice NATO în Europa contribuie la creşterea ameninţării militare, a relatat agenţia rusă de presă Interfax preluată de Reuters.

Potrivit lui Şoigu, Rusia va acţiona aşa cum consideră adecvat pentru a asigura securitatea la graniţele sale, a transmis Interfax.

Remarcile sale survin în contextul în care fricţiunile de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina s-au mai diminuat în ultimele zile, după ce Moscova a ordonat o retragere a trupelor sale, săptămâna trecută.

Vineri, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a început retragerea trupelor mobilizate în ultimul timp în Crimeea şi în zonele de la frontiera cu Ucraina spre bazele lor permanente, după participarea acestora la exerciţii militare.

Prezenţa unor ample efective de soldaţi ruşi în apropierea Ucrainei, care luptă din 2014 împotriva rebelilor separatişti proruşi în Donbas, estul ţării, a alimentat tensiuni între Moscova, Kiev şi Occident în ultimele săptămâni, Ucraina suspectând Moscova de pregătirea unei invazii.

Rusia a dezminţit, asigurând că manevrele sale nu sunt "ameninţătoare", ci reprezintă un răspuns la exerciţiile NATO în Europa şi provocări ucrainene.

Sursa: Agerpres

Tags: rusia, ue, nato,


VIDEO PROTVPLUS.RO