Miliardarii s-au trezit cu Iadul la usa. Miscarea "Ocupati Wall Street", in "vizita" la bogatii SUA

Ultima actualizare: 19-10-2012 11:14
Ocupati Wall Street

Cateva sute de manifestanti anti-Wall Street au participat, marti, in Manhattan, la un "mars al milionarilor", cu opriri in fata locuintelor mai multor miliardari din New York, relateaza AFP.

Protestatarii, care s-au oprit si in fata locuintei lui Rupert Murdoch, au scandat "noi suntem cei 99 la suta" si au purtat pancarte pe care scria "Taxati-i pe bogati" sau "Vrem ceea ce ni se cuvine".

Dupa oprirea in fata locuintei magnatului media Rupert Murdoch, manifestantii au mai facut o escala si la resedinta lui David Koch, industrias si filantrop republican, si au incheiat marsul in fata unei cladiri impozante din Park Avenue, unde se afla locuinta directorului bancii JP Morgan Chase, Jamie Dimon.

Protestatarii au purtat si un cec imens, avand inscriptionata valoarea de 5 miliarde de dolari, despre care afirma ca ar corespunde sumei castigate de cei mai bogati americani prin eliminarea, in decembrie, a unui impozit special in statul New York.

Manifestantii au fost insotiti de un important dispozitiv al politiei, iar zona a fost supravegheata si de un elicopter.

Incepand din 17 septembrie, sute de manifestanti ocupa piata Zuccotti, aflata in sudul Manhattan-ului, pentru a denunta lacomia institutiilor de pe Wall Street si un sistem care ii favorizeaza pe cei mai bogati 1 la suta dintre americani, in detrimentul celorlalti 99 la suta.

Comentariul zilei pe aceasta tema vine de la un utilizator al site-ului stirileprotv.ro care a trimis prin intermediul aplicatiei de iPhone urmatorul citat atribuit lui Dalai Lama, cel care spunea in urma cu doi ani ca actuala criza financiara are la baza, in fapt, una morala.

"Ce ma surprinde cel mai mult la umanitate? Omul. Isi sacrifica sanatatea pentru a face bani. Apoi isi sacrifica banii pentru a-si recupera sanatatea. Apoi este atat de nerabdator cu gandul la viitor incat nu se bucura de prezent. Rezultatul este ca nu traieste in prezent, dar nici in viitor. Traieste de parca n-ar muri niciodata si apoi moare fara sa fi trait".

Tu ce parere ai? Daca ai fi la New York ai participa la o asemenea manifestatie?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO